Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august 2, 2014

Care este cel mai puternic antibiotic descoperit pana acum?

Publicat pe 02 aug. 2014 at 5:30am

In lumea medicala, oritavancinul, reprezinta in acest moment cel mai eficient antibiotic descoperit de oamenii de stiinta. Specialistii reclama rezistenta la antibiotice a populatiei de pe Glob, aceasta fiind cea mai grava amenintare la adresa sanatatii la nivel global.

Potrivit datelor unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ca aceasta problema nu mai reprezinta o predictie pentru viitorul apropiat, ci se intampla chiar acum.

Afectiuni tratate cu cel mai puternic antibiotic

De exemplu, afectiuni precum pneumonia, infectiile tractului urinar sunt tot mai greu de tratat, ca urmare a rezistentei extinse la…

Efectele benefice ale laptelui din soia

Publicat pe 02 aug. 2014 at 5:15am

Pe langa numeroasele produse care au efecte benefice pentru sanatate se afla si laptele din soia. Expertii in nutritie spun ca fata de laptele de origine animala, cel din soia este bogat in acizi grasi polinesaturati si mononesaturati, care inhiba transportarea colesterolului in sange.

Potrivit specialistilor, acest aspect il transforma intr-un aliment ideal pentru persoanele cu colesterol ridicat sau cu boli cardiovasculare. In afara de faptul ca are o consistenta densa si un gust delicios, laptele de soia este bogat in vitamina D si calciu.

Ce contine

Laptele de soia contine circa 25-31% calciu,…

Un ceai pentru combaterea starilor de nervozitate

Publicat pe 02 aug. 2014 at 5:00am

Ventrilica reprezinta o planta cu calitati medicinale care creste in tara noastra in zonele uscate, pe langa garduri si tufisuri. In popor, aceasta planta se mai numeste buruiana de perit, saparlita, leacul atotputernic, matrice, ventricea, stratorica sau leacul tuturor relelor.

Potrivit expertilor in fitoterapie, aceasta planta are calitati terapeutice de tratare a afectiunilor cailor repiratorii, digestiei, diareei, stimularea poftei de mancare, ranilor, dar si in privinta starilor de nervozitate.

Ventrilica este considerata de multi ani un foarte bun remediu natural pentru tratarea memoriei deficitare. Ea este indicata si pentru ficat, combaterea efectelor nocive…