Efectele benefice ale laptelui din soia0 Comments

Publicat in:
Etichete: benefice, calciu, corp, efecte, lapte de soia, organism, piele, stres

Pe langa numeroasele produse care au efecte benefice pentru sanatate se afla si laptele din soia. Expertii in nutritie spun ca fata de laptele de origine animala, cel din soia este bogat in acizi grasi polinesaturati si mononesaturati, care inhiba transportarea colesterolului in sange.

Laptele de soia

Laptele de soia

Potrivit specialistilor, acest aspect il transforma intr-un aliment ideal pentru persoanele cu colesterol ridicat sau cu boli cardiovasculare. In afara de faptul ca are o consistenta densa si un gust delicios, laptele de soia este bogat in vitamina D si calciu.

Ce contine

Laptele de soia contine circa 25-31% calciu, 11-31% vitamina D. In plus, 6-10 grame de proteine, 1-5 grame zahar si 5 grame grasimi, din care 0.4 grasimi saturate, potrivit datelor site-ului fitnea.com.

Nutritionionistii mai spun ca laptele de soia ne face mai supli si are un continut redus de zahar, fata de laptele obisnuit, de vaca, 11 g la o cana.

In plus, laptele de soia poate sa inhibe absorbtia grasimilor din intestine prin acizii grasi mononesaturati din componenta, contribuind la pierderea greutatii excedentare. Fiind bogat in fibre, laptele de soia mentine senzatia de satietate a organismului.

Expertii ne anunta ca laptele de soia imbunatateste calitatea oaselor. Fitoestrogenii din laptele de soia majoreaza absorbtia calciului din corpul uman si previn astfel pierderea masei osoase. Acest aliment constituie o buna sursa pentru prevenirea osteoporozei, o boala dezvoltata pe fondul varstei si al dereglarilor hormonale.

Laptele de soia previne bolile prostatei!

Studiile au demonstrat faptul ca barbatii care au avut o dieta bogata in soia prezinta un risc mai scazut de hipertrofiere a prostatei sau de dezvoltare a cancerului de prostata. Datorita continutului ridicat de fitoestrogeni, care au rolul de reglare a secretiei de testosteron in cazul barbatilor, acesta fiind apreciat drept principalul factor de risc pentru cancerul de prostata.

Specialistii mai afirma ca laptele de soia intareste vasele de sange. In acest sens, fitoantioxidantii din soia, acizii grasi omega 3 si omega 6 protejeaza vasele de sange de hemoragii si distrugerea tesuturilor. Acesti compusi impiedica formarea depozitelor de colesterol si de agresiunea radicalilor liberi.

De asemenea, laptele de soia reduce simptomele premenstruale, dar si disconfortul provocat de menopauza.

Conform sursei citate, asta se intampla datorita genisteinei, o substanta antioxidanta, care poate sa diminueze starile de oboseala, durerile de picioare, durerile de sani si toate starile neplacute provocate de sindromul premenstrual si al menopauzei.

Potrivit expertilor in nutritie, deoarece contine multe in fibre si triptofan, laptele de soia calmeaza nu numai apetitul, dar si combate stresului si lipsa de odihna.

Specialistii afirma ca lecitina din soia favorizeaza intarirea membranelor celulare si combate celulita, imbunatatind, in general, aspectul pielii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Efectele benefice ale laptelui din soia

Lasă un răspuns