Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Bolile Copilariei




Artrita juvenila reumatoida

Adaugat pe 03 apr. 2015 at 1:01am
Artrita reumatoida juvenila

Artrita reumatoida juvenila sau ARJ reprezinta o afectiune din perioada copilariei ce poate cauza inflamarea articulatiilor care sunt intepenite si destul de dureroase pentru cei mici. Datele statistice arata faptul ca artrita reumatoida juvenila afecteaza aproximativ un copil la 1000 de copii de 16 ani sau sub aceasta varsta, anunta portalul Health.com.

Tipuri de artrita juvenila reumatoida

Medicii spun ca exista trei tipuri de ARJ, in functie de numarul de articulatii afectate in prima jumatate de an de activitate, respectiv artrita pauciarticulara sau oligoartrita, cel mai frecvent tip, care afecteaza aproximativ…

Probleme de vedere la copii – II

Adaugat pe 18 iul. 2013 at 7:48pm
Strabismul

Strabismul este, cel mai adesea, ca în această fotografie, convergent. Această deviere a ochiului spre interior trebuie tratată încă de la cea mai fragedă vârstă.

Ochiul redă foarte prost de aproape şi bine la distanţă; se spune că este hipermetrop.

Miopia

Atunci când aceste lentile sunt, dimpotrivă, prea puternice, imaginea se for­mează în faţa retinei. Ochiul vede rău mai de departe, el este miop. Anomalia survine la copiii între 8 şi 12 ani şi atinge în jur de 20% din ei.

Copiii miopi trebuie, obliga­toriu, să poarte ochelari pen­tru a-şi corecta vederea. Astigmatismul. Atunci când corneea este deformată, ima­ginea este modificată. Ochiul vede neclar, de departe ca şi de aproape, el este astigmat.

Copiii…

Erupţiile cutanate la copil

Adaugat pe 13 iul. 2013 at 11:43am

Erupţiile cutanate sunt foarte frecvente la copil. In toate cazurile, este necesar un diagnostic stabilit de medic pentru a îndepărta orice risc de complicaţie.

Erupţia se poate prezenta sub diferite forme: cu pete roz şi uneori cu febră (este cazul erupţiei eritematoase), cu vezicule cutanate (este cazul erupţiilor buloase) sau cu pete în relief de culoare pur­purie (este cazul erupţiilor purpurice). Apariţia precoce şi repetarea erupţiilor la copil sunt semne de alarmă ce tre­buie luate foarte în serios.

ERUPŢIILE ERITEMATOASE

Erupţiile eritematoase sunt cele mai curente şi cele mai uşor de identificat: roşeaţa de pe piele dispare când este apăsată…

Astmul o boala cronica

Adaugat pe 08 iul. 2013 at 7:26pm

In prezent, nici un tratament nu per­mite vindecarea definitivă a astmu­lui. Au fost obţinute progrese, în ceea ce priveşte terapia, graţie unei mai bune înţelegeri a mecanismului bolii. Medicii au posibilitatea să aleagă între mai multe medicamen­te. Administrate copilului sub control medical – sub formă de aerosol, spray, pudră sau inhalaţie -, aces­tea îi permit să ducă o viaţă întru totul normală.

Crizele de astm survin ade­seori seara sau noaptea. După o chintă de tuse, expi­raţia copilului devine şuieră­toare şi dificilă; copilul trans­piră, bătăile inimii se accele­rează, degetele şi buzele pot căpăta o tentă albastru-violetă. Crizele tind…

Link Permanent  |  Cuvinte cheie: , ,

Angina – Simptome si Tratament

Adaugat pe 18 iun. 2013 at 12:17pm
SIMPTOME

Examinarea directă a gâtului copilului arată că amigdalele sunt roşii (este cazul anginei roşii, numită „eritematoasă”) sau acoperite cu puncte albe (este cazul anginei albe, nu­mită „pultacee”, în care amigdalele sunt acoperite de un strat unsuros albicios sau gri-gălbui, uşor de curăţat).

Fie că sunt virale sau bacte­riene, aproape 90% din angi­nele copiilor arată astfel. Prezenţa de membrane albu­rii şi mărirea apreciabilă a volumului amigdalelor pot fi simptome grave; în aceste si­tuaţii, trebuie să-l duceţi ime­diat pe copil la medic. In schimb, o umflare a ganglio­nilor gâtului este normală, oricare ar fi tipul de angină. Copilul simte întotdeauna o durere când mestecă şi când înghite alimentele. Are ade­seori febră şi…

Angina la copil

Adaugat pe 17 iun. 2013 at 7:16am

Foarte frecventă şi relativ benignă, angina nu-i iartă nici pe cei mari şi nici pe cei mici. In prezent, pentru tratarea ei sunt preferate antibioticele, spre deosebire de altădată, când se recurgea, prea repede, la scoaterea amigdalelor.

Angina este o boală inflamatorie a gâtului, care afectează amigdalele, vălul palatin şi faringele (tubul care duce din fundul gurii până la intrarea în esofag). Foarte frecventă la copil, începând de la vârsta de 2 ani, angina nu este, în realitate, un semn de proastă stare de sănătate, nici de scădere a apărării imunitare. Ea indică, pur şi simplu, că băiatul sau fata dumneavoastră a fost în contact cu microbi ce se dezvoltă, îndeosebi,…


Mai multe

Arhiva

septembrie, 2024
lun mar mie joi vin sâm Dum
« nov.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30