Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august 3, 2014

Factori care influenteaza aparitia astmului

Publicat pe 03 aug. 2014 at 5:30am

Astmul reprezinta o boala care afecteaza circa 32 de milioane de persoane care traiesc in Europa si aproape 1 milion in tara noastra.

Conform unor studii efectuate de expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), astmul este o afectiune raspandita, la nivel global fiind raportate circa 300 de milioane de persoane care sufera de astm. Specialistii afirma ca prevalenta este in continua crestere, in special, in randul copiilor.

In plus, in mediul urban la copiii intre 7 si 8 ani prevalenta acestei afectiuni este de circa 7,2%. Conform medicilor, astmul este o afectiune inflamatorie cronica a plamanilor,…

Tii dieta? Atentie la bauturile light

Publicat pe 03 aug. 2014 at 5:15am

Se stie faptul ca o doza de cola este echivalenta cu 10 lingurite de zahar. In cazul in care veti opta pentru a bea o cola light, care nu contine aproape nicio calorie, ati fi tentati sa considerati ca vom scapa de efectul celor 10 lingurite de zahar. Acest calcul simplu nu este insa corect, sustin expertii de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, SUA.

Un studiu realizat de Sara Bleich si Julia Wolfson, cercetatoare la departamentul de sanatate publica al acestei universitatii americane, publicat in „American Journal of…

Chimionul trateaza insomnia

Publicat pe 03 aug. 2014 at 5:00am

Chimionul este o planta medicinala care creste in tara noastra, dar si in zona Marii Mediterane si in tarile din Asia. Expertii sustin ca de la aceasta planta se folosesc in scop curativ fructele si semintele. Chimionul mai este cunoscuta sub denumirea de chim, chimeon, piperus sau secarica.

Potrivit expertilor in fitoterapie, aceasta planta are o actiune laxativa si este un bun calmant.

Afectiuni tratate cu chimion

Se recomanda pentru tratarea unor afectiuni precum

diaree, probleme digestive, flatulenta, insomnie, dar si pentru stimularea lactatiei la proaspetele mamici.

Specialistii spun ca aceasta planta se recomanda sub forma de ceai din seminte…