Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Inflamatii




Cum combatem meteosensibilitatea?

Adaugat pe 25 nov. 2015 at 1:01am

Unele persoane sunt foarte sensibile la schimbarile burste de temperatura, iar alternantele de la rece la cald in doar cateva zile nu le fac bine deloc. Odata cu racirea vremii si a aparitiei umezelii si a cerului innorat, lumina care se diminueaza treptat in fiecare zi, toate acestea pot afecta, mai ales persoanele care petrec foarte mult timp in casa.

Specialistii va recomanda cel putin 30 de minute de plimbare zilnic, in aer liber, indiferent de anotimp si de starea vremii. Numai asa veti putea sa tineti sub control dispozitia sufleteasca care poate influenta starea…

Inflamatiile intestinale – tratament

Adaugat pe 12 oct. 2015 at 1:01am

Majoritatea oamenilor stiu faptul ca inflamatiile intestinale sunt o problema cronica care apare din cauza abuzului de alimente iritante, care au in compozitie conservanti si aditivi chimici, dar si a fumatului si consumului abuziv de alcool si medicamente.

Exista totusi cateva alimente care contribuie la calmarea si regenerarea mucoasei intestinale.

Ceaiul verde pentru inflamatii intestinale

Ceaiul verde este foarte indicat in eliminarea apei retinute in tesuturi. In plus, acest ceai iti furnizeaza energia de care ai nevoie fara efectele secundare ale cafelei si are multi antioxidanti.

Ceaiul verde are si o actiune antiinflamatoare datorita flavonoizilor continuti…

Ochii sunt foarte importanti. Iata cum sa-i protejezi de alergenii din aer

Adaugat pe 23 sept. 2015 at 1:01am

Vederea este deosebit de importanta pentru oameni si chiar daca anotimpul calduros este aproape la final, soarele este inca prezent in viata noastra cotidiana. Arsurile de piele, deshidratarea si accidentele vasculare cerebrale reprezinta numai cateva dintre problemele de sanatate care apar atunci cand temperaturile cresc.

Si ochii pot fi insa afectati si supusi la probleme de sanatate si pot sa suporte arsuri care sunt detectabile doar la un consult, cand este deja prea tarziu. In timpul sezonului cald, factorii de risc pentru ochi sunt praful, polenul, razele UV si multi alti alergeni care circula liberi prin aer incurajati de temperaturile crescute.

Riscuri ale purtarii indelungate a lentilelor de contact

Adaugat pe 15 iul. 2015 at 1:01am

Pentru multi oameni lentilele de contact reprezinta modalitatea de a vedea mai bine si mai clar. Cu toat acestea, medicii din Marea Britanie atrag atentia celor care poarta lentile de contact moi din hidrogel: „cine le poarta mai mult de 10-12 ore pe zi si-ar putea pierde vederea.”

Potrivit BBC, primul efect este uscaciunea ochiului, care tradeaza lipsa de oxigenare a corneei. Specialistii spun ca aceasta incearca sa compenseze, in prima instanta, printr-o ingrosare treptata. In cazul in care bolnavul nu intra in tratament, pe suprafata corneei se vor forma vase de sange anormale. Acestea arata ca o panza de paianjen intinsa pe albul ochiului.

Sursa inflamatiilor si consecintele acestora pentru sanatatea ta

Adaugat pe 10 iun. 2015 at 1:01am

Exista situatii cand este posibil sa te inrosesti de la orice fel de inteapatura a unui tantar, acesta fiind un semn al unei inflamatii, respectiv un raspuns al corpului la diverse infectii si leziuni.

Medicii sunt de parere ca inflamatia acuta ca aceasta, dureaza, de obicei, doar cateva ore sau zile. Referitor la inflamatia cronica, exista riscul aparitiei multor boli, printre care cele de inima, diabet, artrita si chiar Alzheimer.

Anticonceptionalele si inflamatiile

Expertii spun ca in cazul in care iei pastile anticonceptionale, risti sa te confrunti cu anumite inflamatii, spre deosebire de femeile care nu iau astfel de…

Inflamatia – factor declansator pentru boli grave

Adaugat pe 11 mai 2015 at 1:01am

Un om care are parte de prea multa inflamatie in corp poate avea parte de boli mai grave. Inflamatia este reactia corpului la afectiuni si la stres, probleme cu care fiecare dintre noi se confrunta in fiecare zi. Medicii ne anunta ca o inflamatie poate reprezenta un factor declansator in multe boli grave.

Mai multe studii asociaza inflamatia cu toate bolile debilitante majore, printre care Alzheimer. Cercetarile stiintifice arata faptul ca inflamatia la nivelul creierului, produsa de propriul sistem imunitar, contribuie la neuropatologia bolii si mareste riscul aparitiei acesteia.

Alte afectiuni asociate cu inflamatia prezenta in corp este artrita