Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Reglarea si Apararea




Cum poti evita slabirea cronica a sistemului imunitar?

Adaugat pe 22 feb. 2020 at 9:56am

Deseori se intampla ca oamenii sa se imbolnaveasca si sa nu stie care este adevaratul motiv pentru care au contactat vreo afectiune.

Fie se intampla sa ii doara capul foarte des sau fie simt furnicaturi sau amorteli, le curg nasul sau ochii, respira mai greu decat de obicei, nu au chef de nimic, sunt tot timpul obositi desi se odihnesc suficient.

Medicii sustin ca in cazul acestor oameni a scapa de astfel de probleme poate parea ca un vis, dar este posibil. Totusi, este necesar sa stii mai intai ce te face bolnav. In cazul in care nu ai parte de un regim alimentar echilibrat, corpul tau nu poate functiona la…

De ce sunt femeile mai friguroase

Adaugat pe 21 nov. 2015 at 1:01am

Mai multe studii realizate in Marea Britanie au aratat ca termostatul biologic are niveluri diferite. De pilda, multe persoane simt senzatia de rece la grade diferite, functie de sex, metabolism, alimentatie, precum si de numarul de ore de somn. Oamenii nu sunt conceputi sa traiasca in frig. Conform opiniei lui Mike Tipton, profesor de fiziologie umana la Universitatea Portsmouth, omul este un „animal tropical”.

Singurul mod de a ne pastra caldura a fost acela de a ne modifica comportamentul – am invatat sa purtam haine, sa construim adaposturi, sa facem foc„, spune Tipton. Expertul mai spune ca,…

Cum poti sa respiri corect si sa traiesti mai mult

Adaugat pe 24 apr. 2014 at 5:30am

In momentul cand ne nastem stim sa respiram corect, dar stilul de viata modern, sedentarismul si stresul altereaza aceasta capacitate si sfarsim prin a respira disfunctional.

A sti sa faci acest lucru corect este cea mai buna cale de a castiga energie si sanatate.

Oxigenul este indispensabil vietii, iar buna oxigenare a celulelor si tesuturilor poate face diferenta intre viata si moarte, intre sanatate si boala.

De pilda, o respiratie corecta este suficienta pentru a sustine sistemul cardiovascular, creierul si functiile de baza ale organelor.

Daca inveti sa respiri corect si faci asta tot timpul este cel mai…

Cum te recuperezi cat mai repede dupa gripa?

Adaugat pe 26 feb. 2014 at 5:00am

Dupa ce o persoana scapa de gripa, nu este foarte simplu sa isi regaseasca tonusul obisnuit si ca sa grabeasca procesul de refacere, gresesete si apeleaza la diverse medicamente.

Pentru a reveni rapid la o stare normala de sanatate sunt importante trei aspecte pe care medicii nutritionisti le recomanda pentru a nu fi ignorate.

Refaceti-va flora intestinala

Flora intestinala contribuie la apararea organismului, cu scopul de a evita invadarea lui cu ceea ce medicii numesc „microorganisme patogene”, adica microbi. Cand aceasta bariera este perturbata de atacurile unui virus gripal,…

Virusologie

Adaugat pe 05 iun. 2011 at 11:29am

Recoltarea şi transportul probelor Probele recoltate de la pacienţii ce se încadrează în grupul cu risc minim ar trebui manevrate în acelaşi mod ca şi probele pentru testele ce se efectuează de rutină, respectând regulile de bună practică medicală de laborator.

MĂSURI DE PROTECŢIE Probele recoltate de ta pacienţi încadraţi în categoriile cu risc mai mare ar trebui recoltate de către personalul medical cu experienţă, asigurând măsuri de protecţie cum ar fi folosirea unui şorţ impermeabil , a unui halat, a mănuşilor, a măştii de protecţie facială şi ochelari de protecţie a ochilor. Probele ar trebui depozitate în containere rezistente, bine închise, prin…

INSULINA

Adaugat pe 16 dec. 2010 at 4:22pm

O proteină mică cu efecte mari Insulina este un hormon impor­tant secretat de partea endo­crină a pancreasului. Ea este indispensabilă pentru reglarea glicemiei după mese şi permite utilizarea glucozei de către celule.

Descriere Insulina

Secretată de celulele beta ale pancrea­sului, insulina este o proteină mică, formată de 51 de aminoacizi, distri­buiţi în două lanţuri, unul de 30 şi celă­lalt de 20, legate între ele prin punţi de doi atomi de sulf.

Mecanismul insulinei

Mai întâi, celula beta produce, în cito­plasmă sa (partea internă a celulei), sub formă de lanţ închis, o proteină mai lungă, proinsulina, care este…