Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august 8, 2014

O noua metoda de combatere a cancerului

Publicat pe 08 aug. 2014 at 5:30am

Printre tratamentele care incearca sa combata cancerul se afla si cel propus de medicina nucleara. De pilda, un tratament pentru un bolnav de cancer dureaza o singura zi si necesita doar patru nanograme de plumb 212. Aceasta arma, folosita pentru combaterea efectelor nocive ale cancerului si care nu a fost utilizata niciodata pana acum, este izotopul de plumb 212 (Pb 212), care se extrage din thoriu.

Expertii spun ca ambele sunt elemente chimice asa de rare, astfel incat numai cateva companii din industria nucleara din lume, inclusiv Franta, poseda stocuri importante din…

Care sunt salatele cele mai bogate in calorii?

Publicat pe 08 aug. 2014 at 5:15am

Desi sunt foarte bune pe perioada verii, trebuie sa stiti ca nu toate salatele sunt mai sanatoase decat produsele fast-food. Aceasta este concluzia la care au ajuns expertii de la NutriSource.

Specialistii sustin aceasta afirmatie, deoarece au descoperit mai multe salate mult mai bogate in calorii si in grasimi saturate fata de produsele preparate in restaurantele de tip fast-food.

Iata cateva dintre salatele pe care nutritionistii nu le recomanda, din cauza continutului ridicat de calorii pe care il contin acestea.

Salata southwest

Nutritionistii spun ca salata southwest poate contine intre 800 -…

Planta ce trateaza hipertensiunea

Publicat pe 08 aug. 2014 at 5:00am

Planta numita nemtisorul de camp creste in tara noastra in aproape toate regiunile, la campie, in zonele de munte, dar si pe solurile nisipoase. In popor, aceasta planta se mai numeste creasta cocosului, ciocul babei sau floare domneasca.

Planta necesita lumina multa pentru a se dezvolta normal, iar din aceasta cauza nu o vom gasi in zone mai umbroase. Pentru scopuri medicinale, de la aceasta planta se recolteaza florile, in lunile iulie-august.

Din punct de vedere al compozitiei chimice, nemtisorul de camp contine antociani, glicozizi si flavonoide.

Este recomandata de catre fitoterapeuti pentru tratarea unor afectiuni precum:

constipatia, astmul…