Un ceai pentru combaterea starilor de nervozitate0 Comments

Publicat in:
Etichete: ceai, reumatism, stari de nervozitate, tinctura, Tratament, ventrilica

Ventrilica reprezinta o planta cu calitati medicinale care creste in tara noastra in zonele uscate, pe langa garduri si tufisuri. In popor, aceasta planta se mai numeste buruiana de perit, saparlita, leacul atotputernic, matrice, ventricea, stratorica sau leacul tuturor relelor.

Potrivit expertilor in fitoterapie, aceasta planta are calitati terapeutice de tratare a afectiunilor cailor repiratorii, digestiei, diareei, stimularea poftei de mancare, ranilor, dar si in privinta starilor de nervozitate.

Ceai pentru nervi

Ceai pentru nervi

Ventrilica este considerata de multi ani un foarte bun remediu natural pentru tratarea memoriei deficitare. Ea este indicata si pentru ficat, combaterea efectelor nocive ale reumatismului si micsorarea glicemiei.

Printre tratamente naturale cu ventrilica se numara cel in care se foloseste sucul obtinut din aceasta planta, care este extras atunci cand planta infloreste.

Specialistii spun ca acesta detine calitati vindecatoare ale eczemelor, tratarea caile respiratorii, a afectiunilor pielii si poate curata sangele. Sucul din ventrilica se prepara din frunze, flori sau tulpina de planta, toate stoarse cu ajutorul unui storcator.

Daca suferiti de stari de nervozitate si de stres, trebuie sa beti seara o cana de ceai de ventrilica, care are rolul de a le ameliora.

In cazul in care este consumat de trei ori zilnic, ceaiul se recomanda pentru tratarea:

  • insomniilor,
  • anemiei,
  • hipertensiunii arteriale,
  • inflamatiilor vezicii urinare,
  • afectiunilor pielii si
  • reumatismului.

Tinctura de ventrilica

In plus, mai puteti sa va preparati o tinctura de ventrilica din doua plante inflorite, care se taie marunt si se adauga intr-un litru de rachiu de secara de 38-40º.

Conform expertilor, acest amestec trebuie sa fie lasat circa 14 zile la lumina soarelui si poate fi folosit mai apoi pentru uz extern in scopul de a frictiona zonele dureroase ale articulatiilor afectate de guta.

In plus, aceasta tinctura se foloseste si in uz intern pentru tratarea reumatismului si artritei. In acest caz, se recomanda sa se consume cate 15 picaturi de trei ori pe zi, la care se adauga apa sau ceai.

Trebuie sa stiti ca in cazul in care suferiti de afectiuni ale stomacului, rinichilor sau ficatului, se foloseste un ceai preparat din mai multe plante, precum ar fi ventrilica, papadie, cicoare si roinita, fiecare in cantitate de 50 g.

Expertii sunt de parere ca pentru a obtine rezultate bune din acest ceai se beau doua-trei cani pe zi, inainte de mesele principale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Un ceai pentru combaterea starilor de nervozitate

Lasă un răspuns