Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Cresterea si Dezvoltarea




Care este avantajul barbatilor mai scunzi?

Adaugat pe 25 mai 2014 at 5:00am

Expertii sustin ca barbatii pe care natura nu i-a inzestrat cu o statura impresionanta au un avantaj deloc de neglijat: vor trai mai mult decat cei inalti.

Aceasta este concluzia unui studiu recent. Oamenii de stiinta americani au descoperit, dupa ce au monitorizat 8.000 de subiecti, ca barbatii considerati scunzi, care masoara sub 1,58 de metri, sunt mai longevivi, ei prezentand un risc mai scazut de imbolnavire de cancer gratie bagajului genetic.

Explicatia

Acestia au mai putina insulina in sange si, de obicei, in cazul lor este prezenta gena protectoare FOXO3, informeaza Daily Mail.

Studiul a aratat faptul…

Link Permanent  |  Cuvinte cheie: , , ,

Copilul – Supravegherea medicala

Adaugat pe 10 iun. 2013 at 12:34pm

Copilul trebuie să fie urmărit cu regularitate de un medic pentru a-i supraveghea evoluţia şi a-i depista eventuale probleme.

Alegerea medicului este importantă. Relaţia pe care o stabileşte cu el trebuie să fie întemeiată pe încredere; ast­fel veţi putea să-i puneţi mai uşor toate întrebările care vă frământă.

CUM SĂ VĂ URMĂRIŢI COPILUL?

Supravegherea personalizată permite stabilirea unei relaţii de încredere cu medicul şi asigurarea unei urmăriri re­gulate a evoluţiei copilului. Ritmul consultaţiilor. Con­sultaţi pediatrul în primele 15 zile după întoarcerea acasă, apoi o dată pe lună timp de 6 luni, pentru a eva­lua creşterea copilului. După aceea este suficientă câte o vizită o dată la 3 luni, până la vârsta de…

Tulburarile de personalitate

Adaugat pe 08 mart. 2013 at 3:06pm

Cel mai frecvent benigne, aceste tulburări pot fi mai alarmante în funcţie de momentul de apariţie (precoce sau tardivă) a semnelor pubertare.

Pubertatea este însoţită ade­sea de neplăceri uşoare, ca acneea, tumefierea mameoanelor la unii băieţi (ginecomastie), neregularităţi de ciclu şi dureri menstruale la fete. Decalajele între apariţia semnelor de pubertate (pu­bertate tardivă) sunt cauzate cel mai frecvent de unele variaţii individuale, fără gra­vitate. Dar ele pot fi şi semnul unor diferite boli, atunci când sunt pronunţate.

ACNEEA

Consecinţă indirectă a modi­ficărilor hormonale caracte­ristice pubertăţii, acneea afectează majoritatea ado­lescenţilor. Sub influenţa hor­monilor sexuali, glandele sebacee produc substanţe grase în exces, care se…

10 ponturi pentru un somn linistit

Adaugat pe 03 dec. 2012 at 5:58pm

Vrei sa ai un somn linistit? Ti se intampla sa te trezesti dimineata mult mai obosit decat atunci cand te-ai culcat?

De vina esti chiar tu, pentru ca nu ai grija de somnul tau! Iata ce trebuie sa faci pentru a te bucura de o noapte linistita si pentru a fi fresh a doua zi.

Trucuri pentru un somn linistit

1. Aeriseste bine camera cu aproximativ doua ore inainte sa te bagi in pat. Aerul inchis sau mult prea uscat poate provoca probleme respiratorii si, implicit, somnul tau va avea de suferit!

2. Putina miscare inainte…

Dezvoltarea muschilor: Cum sa va dezvoltati muschii?

Adaugat pe 30 nov. 2012 at 6:39pm
Sfaturi pentru dezvoltarea muschilor

Pentru a avea o masa musculara de invidiat, trebuie sa urmati mai multi pasi:

intensitatea antrenamentului,

,

suplimente (vitamine),

refacere prin odihna.

 

Dezvoltarea muschilor cu antrenamente fizice

Antrenamentele fizice, pentru inceput, e bine sa se faca in prezenta unui specialist. Acesta va va invata cum se ridica greutatile, ritmul cu care trebuie sa va obisnuiti. Pentru a castiga masa musculara, indicat este sa lucrati cu greutati. Pe langa aspectul exterior care se va…

Cresterea si dezvoltarea – Adolescenta

Adaugat pe 26 iun. 2012 at 3:20pm
Adolescenta

Este o etapa a vietii care se situeaza intre copilarie si varsta adulta (de la 12-13 la 18-25 de ani). La fete, adolescenta intervine mai devreme (11-13 ani) decat la baieti (13-15 ani). Adolescenta se caracterizeaza printr-o importanta crestere si transformare corporala si psihica.

Dezvoltarea fizica a adolescentului

Cresterea si maturizarea sunt majore in adolescenta, fiind dictate de factorii de mediu si de factorii genetici. Odata cu incetarea schimbarilor din perioada pubertatii, in jurul varstei de 15 ani activitatea glandei tiroide si a glandei hipofize este maxima (aceste glande asigura maturizarea fizica si sexuala).

Activitatea glandelor sexuale se…


Mai multe

Arhiva

martie, 2024
lun mar mie joi vin sâm Dum
« nov.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031