Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Sistemul Endocrin
Efectele excesului de estrogen asupra organismului

Adaugat pe 11 sept. 2015 at 1:01am

In fiecare zi, oamenii iau contact cu multe elemente chimice, printre care se afla si surse de estrogeni chimici, care ii influenteaza. In cazul in care aveti un exces de estrogen este indicat sa mergeti in vizita la un medic care va va recomanda cateva teste specifice.

Daca rezultatele testelor sugereaza un exces de estrogen, este bine sa va ganditi serios la modificarea stilului de viata si a dietei voastre.

Un nivel mare de estrogen va poate cauza o pofta de dulce, dureri de cap, retentie de apa, stari de indispozitie, oboseala, migrene, depresie, insomnie, diminuarea…

Hipotiroidismul – afectiune a glandei tiroide

Adaugat pe 28 sept. 2012 at 3:17pm
Hipotiroidismul este o afectiune endocrinologica care se caracterizeaza prin insuficienta productie de hormoni tiroidieni.

Simptome Cauze Tratament

Apare in principal la femeile cu varsta de peste 50 de ani. Aceasta boala apare atunci cand glanda tiroida nu produce suficienti hormoni, ai carui rol este de a controla modul in care organismul consuma energia.

HIPOTIROIDISMUL – SIMPTOME

Aceasta boala, in stare incipienta, poate fi asimptomatica. In stare avansata, poate evolua pana la coma mixedematoasa. Simptomele hipotiroidismului sunt, in general, nespecifice: – bradipsihie, bradilalie – labilitate emotionala, iritabilitate, schimbari de dispozitie – intoleranta la frig – constipatie – hipotonie,…

Galactoreea – cauze si tratament

Adaugat pe 14 sept. 2012 at 3:57pm
Galactoreea este o afectiune endocrina rara, care se caracterizeaza printr-o productie anormala de lapte (lactatie) – in afara momentelor de alaptare, lipsa ovulatiei (anovulatie) si absenta menstruatiilor regulate (amenoree).

Galactoreea este, in mod normal, declansata de catre o tumora secretanta de hormoni (la nivelul glandei pituitare) sau la nivelul hipotalamusului. Aceasta tumora este numita adenom si produce cantitati excesive de prolactina.

Desi galactoreea afecteaza cel mai adesea femeile, poate surveni si la barbati. La barbati, galactoreea se asociaza cu disfunctia erectila si cu scaderea libidoului, acestea fiind datorate deficientei de testosteron (hipogonadism).

Link Permanent  |  Cuvinte cheie: , , ,

Nanism hipofizar (deficit de hormon de crestere)

Adaugat pe 12 sept. 2012 at 5:22pm
Nanism hipofizar sau nedezvoltare staturala este o afectiune caracterizata prin tulburari de crestere si dezvoltare.

Nanismul hipofizar este cauzat de secretia insuficienta a hormonului somatotrop hipofizar (hormon de crestere sau GH). Afectiunea debuteaza in copilarie, dar devine mai evidenta la varsta pubertatii.

Deficitul de hormon de crestere este determinat de leziuni tumorale sau netumorale. Din categoria leziunilor tumorale fac parte chisturile sau tumorile situate in hipofiza sau in afara ei (ex. craniofaringiomulul, care insoteste frecvent nanismul).

In categoria leziunilor netumorale sunt cuprinse leziunile inflamatorii, ale hipofizei (encefalite, meningoencefalite) si bolile degenerative…

Regimul Diabeticului

Adaugat pe 13 dec. 2010 at 5:49pm
Regimul diabeticului

Diabeticul de tip 1 bine echilibrat trebuie să mănânce de toate, inclu­siv feculente, în caz contrar, el poate face obiectul indispoziţiilor şi al comelor hipoglicemice, după un program cât mai regulat posibil şi bine echilibrat pe parcursul zilei, în special în ceea ce priveşte micul dejun şi gustarea, în vederea repar­tizării aporturilor calorice.

Nimic nu îi este interzis diabeticului, el poate mânca inclusiv fructe şi deserturi care conţin o cantitate moderată de zahăr, la sfârşitul meselor, cu excepţia băuturilor dulci.

Ideal este ca masa să fie formată din 45 până la 50 % glucide şi…

DIABETUL DE TIP 1

Adaugat pe 13 dec. 2010 at 5:47pm

>O carenţă permanentă de insulinaDiabetul de tip 1, numit şi dia­betul insulino-dependent, afec­tează puţin peste 40 000 de per­soane în România şi poate debuta la copii încă de la vârsta de 1 an. El apare rareori după vârsta de 25 de ani. în prezent este foarte bine controlat, cu ajutorul injecţiilor cu insulina.

OrigineDiabetul de tip 1 este cauzat de o carenţă de insulina, un hormon secre­tat de pancreas, care reduce nivelul de glucoza din sânge, transportândul în celule. Acest fenomen este cauzat de sistemul imunitar, care distruge celu­lele beta ale insulelor Langerhans ale pancreasului. Absenţa insulinei duce…


Mai multe

Arhiva

iulie, 2024
lun mar mie joi vin sâm Dum
« nov.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031