Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august 23, 2014

Dieta cu castraveti

Publicat pe 23 aug. 2014 at 12:03am

Dieta cu castraveti este un regim alimentar important pentru sanatatea organismului, deoarece este bogata in vitamine, minerale, nutrienti si contine putine calorii.

Castravetele este o leguma bogata in apa (contine pana la 95% apa), vitamine (A, B si C), minerale, enzime si oligoelemente, mai ales magneziu, sulf, mucilagi si oxid de calciu.

Datorita continutului optim de lichid, elementele active din castravete sunt absorbite rapid in organism, de aceea aceasta leguma este recomandata pentru persoanele care faca sport. Dupa ce ai facut miscare si apare senzatia de sete este suficient sa mananci un castravete…

Afectiuni tratate cu brebenel

Publicat pe 23 aug. 2014 at 12:01am

Brebenelul reprezinta o planta care se intalneste si in tara noastra si care se mai numeste in popor brebenea sau breaban.

Brebenelul infloreste primavara si se poate intalni in zonele padurilor de la deal si campie, fiind un strat vegetal viu si frumos mirositor.

Expertii in domeniu spun ca sub numele de brebenel sunt cunoscute mai multe specii de plante cu trasaturi comune, adica sunt erbacee perene. Aceste plante au o structura asemanatoare si contin cam aceiasi compusi chimici.

Brebenelul este o planta care se inscrie in familia papaveraceelor. Are o tulpina de circa 20 cm inaltime, iar rizomul este…