Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august 10, 2014

Cat de multa sare contine apa minerala?

Publicat pe 10 aug. 2014 at 5:30am

Majoritatea oamenilor beau cu placere apa minerala, insa se poate intampla ca aceasta sa aduca si probleme, desi este considerata o bautura sanatoasa pentru corp. Apa minerala reprezinta o varianta sanatoasa la bauturile indulcite cu zahar. Cu toate acestea, desi nu contine zahar, apa minerala are de 11 ori mai multa sare decat cea de la robinet.

Potrivit datelor publicate de jurnalistii britanici de la Daily Mail, consumul unui litru de apa carbogazoasa pe zi poate oferi necesarul de sare pentru consumator. Totusi, daca depasim acest nivel, vom risca…

Cum se prepara o salata de fructe sanatoasa?

Publicat pe 10 aug. 2014 at 5:15am

Nutritionistii afirma ca exista nenumarate combinatii posibile in ceea ce priveste salata de fructe. Totusi, atunci cand va veti prepara o astfel de salata de fructe, este recomandat sa tineti cont de cerintele nutritionale sanatoase.

Trebuie sa evitati alcoolul si grasimile in salate si sa o pregatiti cu atentie.

Care sunt aceste cerinte?

Specialistii sunt de parere ca aceasta salata ar trebui sa nu contina samburi, mai ales ca amestecul grasimi – glucide este nerecomandat. In plus, nu avem voie sa ii punem alcool, deoarece nu se recomanda combinatia cu glucidele….

Ruscuta de primavara trateaza problemele cardiace

Publicat pe 10 aug. 2014 at 5:00am

Ruscuta de primavara creste in tara noastra in zona de campie, insa si in locuri calcaroase, in zonele de deal. Se mai numeste in popor si „floarea pastelui”. Are frunzele subtiri, florile sunt de dimensiunea de pana la 8 cm, de culoare galbena, iar fructul este o poliachena.

Potrivit expertilor, in scopuri fitoterapeutice se culege partea aeriana a planei, cu inflorescente.

De asemenea, ruscuta infloreste in lunile aprilei si mai, iar recoltarea acesteia se efectueaza in perioada infloririi, pana cand apar fructele. Ruscuta este recunoscuta ca un excelent tonic cardiac.

Ce…