Cat de rau fac organismului sapunurile antibacteriene?0 Comments

Publicat in:
Etichete: antibacterian, experti, pericole, riscuri, sapun, studii

Sapunurile antibacteriene se dovedesc a fi inutile, pentru ca nu ne spalam atat cat ar trebui cu ele, spun expertii.

Daca sunt utilizate din greseala, acestea pot provoca rezistenta microbiana, este concluzia unui specialist american.

Sapunuri antibacteriene

Sapunuri antibacteriene

Cercetarile au aratat faptul ca 95% din oameni nu stiu sa se spele corect pe maini. Pentru o igiena perfecta, ar trebui sa ne spalam cel putin 20-30 de secunde, informeaza Top Sante.

In plus, este foarte important sa se acorde atentie zonei dintre degete, palmelor, adica tuturor locurilor in care s-ar putea ascunde bacteriile. „Ori, majoritatea oamenilor se multumesc sa se spele doar sase secunde, in medie”, ne explica dr. Rolf Halden, de la Universitatea din Arizona.

Conform acestui specialist, sapunurile antibacteriene sunt inutile pentru folosirea la domiciliu si ar trebui utilizate doar in medii spitalicesti.

Medicul mai anunta si ca aceste sapunuri sunt chiar „periculoase„, deoarece daca acestea sunt folosite gresit, cresc rezistenta microbiana, ceea ce ingreuneaza tratamentele viitoare cu antibiotice.

„In ultimii 20 de ani, numarul produselor de igiena care contin triclosan si triclocarban, substante chimice antimicrobiene, a luat avant. Rezultatul: trei sferturi dintre americani au aceste substante in urina”, adauga medicul Rolf Halden.

Sursa citata mai scrie ca Administratia Americana pentru Medicamente si Alimente (FDA) a solicitat producatorilor de sapunuri antibacteriene sa demonstreze siguranta si eficacitatea acestora, recomandand utilizarea sapunurilor normale pentru uzul zilnic.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de rau fac organismului sapunurile antibacteriene?

Lasă un răspuns