Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august 11, 2014

De ce ar trebui sa consumam mai mult iaurt?

Publicat pe 11 aug. 2014 at 5:30am

In tara noastra, tot mai multe persoane se confrunta cu probleme de sanatate provocate sau favorizate de alimentatia nesanatoasa. Bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, obezitatea, tulburarile digestive, osteoporoza, anemia sunt numai cateva din afectiunile care sunt asociate si cu alimentatia excesiva, de proasta calitate sau insuficienta.

In fata acestei situatii alarmante, medicii recomanda populatiei adoptarea unui stil de viata sanatos, cu activitate fizica zilnica si cu o dieta echilibrata care sa cuprinda legume, fructe, lactate si alimente ce contin grasimi nesaturate, evitand orice exces caloric.

Un aliment care, potrivit expertilor, contribuie…

Trucuri pentru a evita sarea

Publicat pe 11 aug. 2014 at 5:15am

Excesul de sare in dieta creste riscul de boli cardiace, insa restrictia nu este raspunsul sau rezolvarea problemei. Cei care consuma prea putina sare sunt la fel de predispusi sa fie spitalizati datorita problemelor cardiace, ca si cei care mananca sare in exces.

Medicii atrag atentia ca persoanele nu ar trebui sa incerce sa elimine sarea din dieta lor, insa exista anumite trucuri care le pot ajuta sa se asigure ca nu mananca prea multa.

Evita sa mananci in oras

Evita sa mananci in oras, mai ales alimente foarte procesate, ca…

Imbunatatirea circulatiei sanguine

Publicat pe 11 aug. 2014 at 5:00am

Saschiul reprezinta planta erbacee care face parte din familia apocinaceelor. Tulpina saschiului poate sa ajunga si pana la un metru lungime. Frunzele sunt lucioase si au forma de elipsa, iar florile sale infloresc in lunile martie si aprilie.

Florile de saschiu au culoarea albastru, violet sau rosu, iar planta creste in paduri, pe liziere si in tufarisuri. Aceasta planta este foarte frumoasa si se cultiva mai ales in scopuri decorative.

Potrivit specialistilor naturissti, in scopuri terapeutice frunzele de saschiu au importanta medicinala, insa si alte parti ale plantei, din care se pot prepara decoct, vin medicinal…