Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 7, 2013

Venele

Publicat pe 07 ian. 2013 at 3:57pm

Venele sunt vasele sanguine care transportă sângele către inimă. Straturile pereţilor venelor sunt mai subţiri decât cele ale arterelor. Acestea sunt compuse din mai multe ţesuturi conjunctive, iar stratul de muşchi este mai puţin dezvoltat.

Diametrul venelor este mai mare decât cel al arterelor. Sângele ajunge din venule (venula), cele mai mici vene conectate la vasele capilare, în vene şi de acolo, în inimă.

Când fluxul de sânge este îndreptat către inimă, valvele venoase stau lipite de pereţii venelor. Dacă are însă loc o congestie sau un reflux, valvele se des­prind. Practic, sângele este presat împo­triva valvelor închise şi nu poate…

Un sfat util pentru a slabi

Publicat pe 07 ian. 2013 at 9:58am

Cea mai buna metoda de a slabi nu este sa mananci mai putin, ci sa mananci diferit! Acesta este sfatul si indemnul pe care Michel Montignac, celebrul nutritionist francez il ofera celor interesati de diete.

Savantul dezvaluie care sunt cele mai grave erori de nutritie pe care le fac adultii si copiii in materie de alimentatie.

„Mananca prea multa mancare cu un index glicemic ridicat: faina, zahar, cartofi, cereale rafinate, prajituri din comert, produse lactate si derivatele lor, sucuri carbogazoase”, a declarat Michel Montignac.

In privinta celor care se straduiesc sa numere caloriile zilnice, diagnosticul nutritionistului este categoric: acestia nu vor obtine rezultate semnificative, daca vor sa slabeasca.

„Numaratul caloriilor este doar o…

Efectele pozitive ale uleiului de masline

Publicat pe 07 ian. 2013 at 9:00am

Se spune ca viata longeviva a grecilor este rezultatul consumului de ulei de masline. Asadar, de ce sa nu ne adaptam si noi?

Cu siguranta ai auzit si tu de multitudinea de beneficii aduse de uleiul de masline atat pe cale interna cat si externa.

Pe rafturile magazinelor vom gasi trei feluri de ulei de masline: cel rafinat, cel virgin si cel extra-virgin. Uleiul de masline rafinat este cel mai slab calitativ si cu pretul cel mai mic, iar cel extra-virgin este de cea mai inalta calitate dintre aceste…

5 alimente anti-stres

Publicat pe 07 ian. 2013 at 8:30am

STRESUL – Zi de zi se dezvolta tehnologii din ce in ce mai perfectionate pentru a ne simplifica viata, a ameliora comunicarea si a creste performanta, lasand mai mult spatiu pentru viata noastra privata. Si, totusi, acum mai mult ca oricand stresul atinge cote inegalabile. Cancerul, bolile cardiovasculare, anxietatea de performanta, depresia, oboseala cronica sunt doar cateva dintre cele mai numeroase consecinte ale stresului la care suntem expusi zilnic. Dintre acestea, bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza a mortii la nivel mondial, urmata de cancer.

Stresul – o boala profesionala

Stresul in munca este…