Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 26, 2013

Sangerarea uterina anormala si infertilitatea

Publicat pe 26 ian. 2013 at 10:29am

Sangerarea uterina anormala, disfunctionala sau organica, este cea mai frecventa acuza din patologia ginecologica. Cu ocazia chiuretajului uterin, majoritatea mioamelor submucoase si a polipilor endometriali scapa explorarii si sanctionarii terapeutice, ceea ce explica persistenta sangerarilor si, in final, histerectomia. Polipii mici endometriali pot fi rezecati cu ocazia procedurii histeroscopice diagnostice, in timp ce polipii mai voluminosi necesita electroendorezectie histeroscopica.

Histeroscopia efectuata preoperator este necesara pentru evaluarea marimii, numarului mioamelor, localizarii, extensiei lor intramurale, cat si a unghiului pe care il face jonctiunea lor cu planul normal al miometrului. Uneori este necesara, preoperator, efectuarea unei ultrasonografii…

Chirurgia histeroscopica majora

Publicat pe 26 ian. 2013 at 8:20am

Chirurgia histeroscopica majora – Cele mai multe dintre procedurile chirurgicale majore trebuie efectuate sub anestezie generala. Adesea necesita folosirea concomitenta a altor metode de diagnostic: laparoscopia, radiografia si ultrasonografia. Se executa numai la spital si necesita o vasta experienta in domeniul histeroscopiei.

Chirurgia histeroscopica majora – Tipuri

Exista mai multe tipuri de clasificari ale histeroscopiei majore.

Dupa patologia indicata avem:

rezectia de polip endometrial mai voluminos, extractia unui DIU, fie deteriorat, fie incastrat complet, endorezectia miomului submucos, rezectia de sept uterin, sinechioliza aderentelor intrauterine extensive, endorezectia endometriala sau ablatia de endometru cu laser.

In functie de gradul de restaurare a functionalitatii uterine exista procedee restaurative…

Infectia urinara

Publicat pe 26 ian. 2013 at 8:00am
Infectia urinara – definitie

Orice bacteriurie (prezenta de bacterii in urina) mai mare de 100.000 colonii de germeni pe ml de urina reprezinta o infectie urinara, atata timp cat urina a fost prelevata in conditii corecte. Infectie urinara poate fi simptomatica sau nu.

Importanta infectiilor urinare este data de marea lor frecventa, situandu-se pe locul al doilea in cadrul infectiilor generale dupa infectiile respiratorii.

 

Infectia urinara – clasificare

In functie de anumite criterii, infectia urinara poate fi de mai multe tipuri, si anume:

1. Bacteriologic: – bacterurie semnificativa (>100.000 colonii/ml de urina); – bacterurie nesemnificativa (>10.000 colonii/ml de urina si…

Cel mai simplu tratament pentru cancer (video)

Publicat pe 26 ian. 2013 at 7:39am
Tratament pentru cancer (video)

Exista oare tratament pentru aceasta boala atat de agresiva? Este, oare, adevarat faptul ca exista tratament impotriva ei? Vizionati si dvs. acest documentar si impartasiti-ne parerea! Este important pentru noi, la fel cum este extrem de important pentru oamenii care sufera de aceasta boala…

Perineul

Publicat pe 26 ian. 2013 at 7:04am
Ce este perineul?

Perineul reprezinta totalitatea partilor moi care inchid stramtoarea inferioara a pelvisului. Are aceeasi structura generala ca si la sexul masculin, dar, datorita relatiei sale cu organele genitale, prezinta unele particularitati.

La sexul feminin se lucreaza cu doi termeni: perineul anatomic si perineul obstetrical.

Prin perineu anatomic intelegem toate partile moi care inchid orificiul inferior al bazinului. Ca limite avem:

anterior – ligamentul pubian arcuat; posterior – varful coccisului.

Deci, in structura sa includem si organele genitale externe si canalul anal al rectului.

Pentru clinicieni, perineul este doar portiunea din perineul anatomic cuprinsa intre comisura labiala posterioara si anus, si care, in profunzime, contine centrul tendinos.

Forma perineului

Forma – Perineul are  forma romboidala, cu diagonala…