Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 25, 2013

Pierderea gustului si a mirosului

Publicat pe 25 ian. 2013 at 9:28am
SENZAŢIA DE MIROS DEZAGREABIL

Perceperea unui miros dezagreabil sau fetid, cunoscută sub numele de cacosmie, poate fi reală sau poate fi rezultatul unei iluzii olfac­tive la un pacient cu probleme psihice.

Uneori, această senzaţie este reală, întrucât mirosul urât există în rea­litate, putând fi perceput şi de anturajul persoanei afectate. In acest caz, această senzaţie este provo­cată de o infecţie a nasului sau a sinusurilor, de o tumoră a foselor nazale sau de un corp străin.

Uneori, această senzaţie este ima­ginară, neexistând nicio boală sau obstrucţie nazală accidentală care să perturbe funcţionarea normală a simţului mirosului….

Perineul: Diafragma urogenitala

Publicat pe 25 ian. 2013 at 8:00am
Diafragma urogenitala

Diafragma urogenitala se gaseste in triunghiul anterior urogenital al perineului, fiind componenta principala a perineului anterior. Inchide stramtoarea inferioara a bazinului, antero-inferior de hiatusul urogenital al diafragmei pelvine. Formeaza planul mijlociu al perineului si este alcatuita din muschi dispusi in doua planuri, profund si superficial.

Diafragma urogenitala – Planul profund Muschiul transvers profund al perineului isi are originea pe fata mediala a ischionului si a ramurii sale, ramurii inferioare a pubelui, superior de originea muschiului transvers superficial al perineului si muschiului ischiocavernos. La barbat este situat inapoia uretrei membranoase, iar la femeie inapoia vaginului, intre vagin si rect, sustinand vaginul si uterul. Isi are insertia la nivelul centrului tendinos al…

Genetica (video)

Publicat pe 25 ian. 2013 at 7:29am
Genetica (video)

Ce rol au genele in organism? Care a fost scopul proiectului Genomul Uman? Genele sunt fragmente de ADN care se afla in nucleul oricarei celule. Ele determina caracteristicile unice ale organismului si coordoneaza functiile si dezvoltarea. Oamenii, la fel ca indivizii oricarei alte specii, au…