Efectele pozitive ale uleiului de masline0 Comments

Publicat in:
Etichete: efectele uleiului de masline, frumusete, masline, sanatate, ulei, ulei de masline, uleiul de masline

Efectele uleiului de masline

Efectele uleiului de masline

Se spune ca viata longeviva a grecilor este rezultatul consumului de ulei de masline. Asadar, de ce sa nu ne adaptam si noi?

Cu siguranta ai auzit si tu de multitudinea de beneficii aduse de uleiul de masline atat pe cale interna cat si externa.

Pe rafturile magazinelor vom gasi trei feluri de ulei de masline: cel rafinat, cel virgin si cel extra-virgin. Uleiul de masline rafinat este cel mai slab calitativ si cu pretul cel mai mic, iar cel extra-virgin este de cea mai inalta calitate dintre aceste sortimente.

Folosit in alimentatie, uleiul de masline aduce organismului un aport semnificativ de substante nutritive, printre care acizi grasi nesaturati Omega 3 si Omega 6, vitamina E si antioxidanti cu rol de opriere a procesului de imbatranire al organismului. Desi aportul caloric adus de uleiul de masline este similar cu cel al uleiului de floarea soarelui, cel de masline este de preferat pentru mancaruri si salate.
Avand punctul de ardere la aproximativ 220 de grade Celsius, uleiul de masline este recomandat si la prajit.

In uz extern, uleiul de masline are si aici o multime de beneficii: pentru femeile ale caror unghii au tendinta de exfoliere, o baie a degetelor intr-un vas cu ulei de masline incalzit in prealabil este un real ajutor. Durata acestui ritual ar trebui sa fie de aproximativ 30 de minute.

Pentru tratarea parul degradat, a varfurilor despicate sau pentru prevenirea acestora se foloseste o masca preparata din ulei de masline amestecat cu un galbenus de ou. Aceasta se intinde pe toata lungimea firului de par (dar evitand radacinile pentru ca parul sa nu devina gras) si se lasa pe par minimum 45 de minute. La sfarsit, parul se spala bine cu sampon pana cand nu mai raman urme de ulei, iar apoi se aplica balsamul de par. Rezultatul este un par plin de volum si stralucire, dar si foarte placut la atingere.

Dar stiai ca uleiul de masline este ideal pentru masajul anticelulitic? Datorita continutului de acid linoleic care mentine pielea hidratata, uleiul de masline se poate folosi ca atare in masajul anticelulitic sau amestecat cu crema anticelulitica preferata. In ambele cazuri, rezultatele sunt aceleasi: o piele ferma si sanatoasa.

In zilele toride de vara, uleiul de masline poate fi folosit si ca lotiune de plaja, pentru a te bronza sanatos si uniform, fara ca pielea ta sa fie afectata sau deshidratata.

Daca esti una dintre persoanele care prefera sa isi prepare singura cremele, trebuie sa stii ca adaugarea de ulei de masline in compozitia acestora le va creste eficacitatea.
Acum, ca am trecut in lista cateva dintre beneficiile de baza ale uleiului de masline, trebuie adaugat si faptul ca pentru a-si pastra calitatile, el trebuie pastrat in anumite conditii. Este de evitat depozitarea uleiului de masline in recipiente de plastic sau metal, optand pentru cele din sticla (de preferinta inchisa la culoare) sau portelan. Iar in ceea ce priveste temperatura optima de conservare a uleiului de masline aceasta este de aproximativ 15 grade Celsius.
Si tu poti beneficia de efectele pozitive ale uleiului de masline. Profita de acum!
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Efectele pozitive ale uleiului de masline

Lasă un răspuns