Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 18, 2013

Mitoza

Publicat pe 18 ian. 2013 at 8:49am

Mitoza – Diviziunea celulară a celule­lor umane poartă denumirea de mitoză. In cadrul acestui proces, dintr-o singură celulă se nasc două celule identice noi.

O celulă conţine în nucleu un set diploid de cromozomi format din 22 de perechi cromozomiale şi câte o pereche de alozomi. Acesta este replicat cu puţin timp înainte de diviziunea celulară, astfel în­cât să se producă cromozomi alcătuiţi din două cromatide. Mitoza cuprinde patru faze:

profaza metafaza anafaza telofaza

In timpul profazei, membrana din ju­rul nucleului (care deja nu mai poate fi recunoscut) se dizolvă. Cromozomii care şi-au dublat anterior numărul, formaţi în acest moment din două cromatide unite printr-un…

Operatia de varice

Publicat pe 18 ian. 2013 at 7:14am
Operatia de varice

Sunteti curios sau curioasa cum decurge operatia de varice? Va intrebati cat de dureroasa poate fi sau ce se intampla pe parcursul ei? Ei bine, urmariti scurtul documentar si va veti convinge! Operatia de varice este…