5 alimente anti-stres0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, anxietate, management, performanta, stres

STRESUL – Zi de zi se dezvolta tehnologii din ce in ce mai perfectionate pentru a ne simplifica viata, a ameliora comunicarea si a creste performanta, lasand mai mult spatiu pentru viata noastra privata.

Si, totusi, acum mai mult ca oricand stresul atinge cote inegalabile.


Cancerul, bolile cardiovasculare, anxietatea de performanta, depresia, oboseala cronica sunt doar cateva dintre cele mai numeroase consecinte ale stresului la care suntem expusi zilnic.
Dintre acestea, bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza a mortii la nivel mondial, urmata de cancer.

Stresul – o boala profesionala

Stresul in munca este a doua problema legata de activitatea profesionala conform Agentiei Europene pentru Securitate si Sanatate in Munca. Suprasolicitarea la locul de munca constituie o sursa majora de stres si nu atat de mult datorita multimii atributiilor date, cat a numarului ridicat de constrangeri ce trebuiesc intreprinse in viata profesionala.

Deseori, stresul este transformat intr-o forta principala a managementului unei firme (metoda adesea adoptata de managerii care sustin ideea ca angajatii sunt mai eficienti atunci cand se simt sub o presiune intensa) dar, aceasta modalitate manageriala esueaza de cele mai multe ori datorita ineficientei pe termen lung.

In acelasi timp, suprasolicitarea de la locul de munca este pe zi ce trece si mai amplificata de efectele drastice ale crizei. Stresul a pus deja stapanire pe majoritatea salariatilor care, muncesc mai mult ca oricand in incercarea pastrarii locului de munca.

Daca maririle de salariu, bonusurile, zilele libere au ramas doar o amintire a unor vremuri mai bune si pentru tine, atunci ar fi cazul sa incerci sa scapi de stres prin metode precum exercitii fizice relaxante si o alimentatie sanatoasa.

Combate stresul – 5 alimente anti-stres

BROCCOLI

Broccoli este o sursa excelenta de vitamina A, B2, acid folic si vitamina C, bogat in fier si potasiu care, ajuta in combaterea anemiei si anxietatii dar si in disparitia senzatiei de panica si indepartarea depresiilor.

GERMENII DE GRAU

Graul incoltit  are un rol deosebit de important in activitatea organismului uman atat datorita continutului bogat de vitamina B cat si a diferitelor enzime necesare pentru reglarea proceselor organismului. In urma consumului de boabe de grau incoltite se remarca o imbunatatire vizibila a starii de sanatate. „(…)exceptionala bogatie a constituentilor lui (a graului – n.r.) autorizeaza cercetatorii care s-au aplecat asupra problemelor sanatatii sa afirme ca ar da o grea lovitura dezvoltarii tot mai accentuate a diabetului, a asteniilor, a nevrozelor, a nevritelor, a bolilor cardiovasculare, a cazurilor de cancer”, precizeaza doctorul francez Jean Valnet in lucrarea „Tratamentul bolilor prin legume, fructe si cereale”.

MIGDALELE

Avand un continut ridicat de vitamina B2, vitamina E, magneziu si zinc, migdalele te ajuta sa scapi de stres si sa fii fericit datorita producerii serotoninei, „hormonul fericirii”.

CEREALELE FORTIFIANTE

Cerealele fortifiante includ toate alimentele care au la baza grau, orez, ovaz, porumb, orz etc. De exemplu, fulgii de porumb au un continut important de vitamine si acid folic care ajuta la reducerea stresului.

SPARANGHELUL

Sparanghelul este foarte bogat in fosfor si vitamina B, util in ridicarea moralului, stimulativ in cazurile de astenie fizica si intelectuala, anemie si nu numai.

Un stil de viata sanatos poate combate stresul si efectele nocive ale acestuia asupra organismului. Spune NU stresului si opteaza pentru sanatate!

Anxietatea de performanta

Anxietatea de performanta se regaseste intr-o sumedenie de domenii si se refera la dorinta obsesiva de a performa care ne invadeaza mintea la un anumit moment dat, sfarsind prin a genera anxietate si stres.

Dorinta de implinire profesionala trebuie sa existe in fiecare dintre noi dar, nu trebuie sa devina o obsesie. Mai precis, cu cat iti vei repeta mai mult: ’’trebuie sa reusesc!’’, cu atat ai mai putine sanse de a reusi.

’’Nu pot sa va ofer formula succesului. Dar pot sa va dau formula esecului: incercati sa-i multumiti pe toti.’’ (Herbert Bayard Swope)

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

5 alimente anti-stres

Lasă un răspuns