Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 15, 2013

Nucleul

Publicat pe 15 ian. 2013 at 9:05am

In calitate de purtător al informaţiilor ereditare, nucleul constituie centrul de comandă al metabolismului celular. In mod normal, toate celulele (cellula) posedă un nucleu. Celulele fară nucleu (de exemplu globulele roşii, eritrocitele) au o durată de viaţă limitată şi nu se pot diviza.

Dimensiunea şi forma nucleului depinde de tipul celulei, de funcţia acesteia, dar şi de stadiul în care se află aceasta. Nucleul poate fi rotund sau lunguieţ. Inainte şi în timpul diviziunii celulare (mitoză), toate structurile nucleice sunt dublate şi împărţite între celulele fiice.

In cazul în care celula se află între două procese de diviziune, nucleul capătă denumirea de nucleu de lucru. Acesta este acoperit de un înveliş,…

Caria – Cum iti afecteaza cariile dantura

Publicat pe 15 ian. 2013 at 8:00am

Caria – Sanatatea danturii tale este determinata de igiena corespunzatoare precum si de alti factori independenti. O igiena incorecta determina aparitia unor elemente ce afecteaza direct dintii tai. Citeste acest articol si afla cum sa eviti pierderea dintilor.

Caria este cea mai des intalnita afectiune stomatologica si reprezinta distrugerea graduala a tesuturilor dure dentare. Caria apare atunci cand resturile alimentare ramase pe sau intre dinti fermenteaza si, interactionand cu microbacteriile cariogene din cavitatea bucala, intrerup procesul de remineralizare al dintelui.

Termenul “carie” provine din latina, de la “caries” care inseamna putred, fenomen caracteristic lemnului. Termenul a fost preluat de medicii dentisti pentru ca descrie sugestiv leziunea in forma de cavitate.

Zaharurile, mancarurile bogate…

Placa bacteriana si tartrul – Cum si de ce sa eviti formarea placii bacteriene?

Publicat pe 15 ian. 2013 at 7:12am

Placa bacteriana – Problemele stomatologice incep adesea cu un inamic subtil, dar omniprezent: placa bacteriana.

Placa bacteriana – definitie

Placa bacteriana reprezinta o pelicula de bacterii si resturi alimentare, moale, alba sau incolora, localizata la baza dintilor. Indiferent cat de sanatoasa este dantura ta, placa bacteriana se formeaza in mod natural si trebuie indepartata prin periaj corect.

De ce trebuie indepartata placa bacteriana?

Placa bacteriana se formeaza la aproximativ 12 ore de la ultimul periaj? De aceea este esential sa te speli pe…