Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 1, 2013

Circuitul sanguin sistemic

Publicat pe 01 ian. 2013 at 9:49pm

Sângele ajunge din atriul în ventriculul stâng prin valva bicuspidă. De acolo, acesta trece in aortă şi este pompat în artere care se ramifică tot mai tare în întreg corpul, asigurând alimentarea capului, toracelui, membrelor şi intestinelor.

O particularitate o constituie alimentarea tractului gastro-intestinal. In acest caz, sângele se acumulează în vena portă (vena portae), care joacă un rol special.

In mod normal, venele se reunesc în vase sanguine mai mari şi transportă sângele direct către inimă. In cazul venei porte, situaţia este însă alta. La nivelul ficatului, aceasta se ramifică din nou într-o reţea capilară, din care iau naştere venele hepatice. Inainte de a fi din nou îmbogăţit cu oxigen,…

Cum sa-ti vopsesti, natural, parul

Publicat pe 01 ian. 2013 at 12:41pm

Majoritatea femeilor se vopsesc: din plictiseala, dintr-un capriciu al modei, din dorinta de a schimba ceva sau pentru a-si ascunde firele carunte care tradeaza varsta. Exista, insa, si femei care nu vor sa se vopseasca pentru ca resping ideea de a folosi produse chimice. Ele isi doresc, insa, sa-si recapete stralucirea naturala a parului.

Solutiile pe care le oferim sunt simple, la indemana oricui si, cel mai important, naturale.

Vopsirea parului cu frunze de nuc

Frunze de nuc – pentru parul negru, brunet sau pentru parul carunt, care a fost „candva” inchis la culoare.

Fierbeti trei linguri…

Permalink  |  Tagged with: , , , , ,

Aloe Vera, planta miraculoasa

Publicat pe 01 ian. 2013 at 10:37am

Cu totii am auzit despre Aloe Vera, de capacitatile ei de vindecare si de numeroasele produse aparute pe piata medicinei naturiste ce contin, in diferite proportii, suc extras din frunzele ei. Se spune ca, inca din cele mai vechi timpuri, exista dovezi cum ca a fost utilizata de peste 3,500 de ani – fiind folosita in tratarea diferitelor afectiuni, considerata un dar dat de catre zei pentru a-i ajuta pe oameni sa traiasca mai mult si mai bine.

In antichitate, a fost folosita de catre persi, greci, egipteni, romani, dar si de civilizatii de…