Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 22, 2012

SURDOMUTITATEA

Publicat pe 22 oct. 2012 at 3:32pm
SURDOMUTITATEA

Surditatea este privita ca factor determinant al surdomutitatii, mai precis a mutitatii.

Surdomutitatea este o deficienta a omului care se manifesta prin imposibilitatea de a vorbi, asociata cu surdiatatea totala sau aproape totala. Cititi mai multe despre functionarea urechii si problemele auzului!

Surditatea si mutitatea sunt actiuni deosebite una fata de cealalta.

Surditatea se datoreaza unor leziuni intr-unul dintre compartimentele aparatului auditiv.

Mutitatea nu este provocata printr-o leziune a organului vorbirii, aceasta fiind o consecinta.

Afectiuni care duc la surditate

Acestea pot proveni dupa formarea dopurilor de ceara abundente care pot provoca leziuni in momentul eliminarii, daca nu se face…

Arderea caloriilor – Cum poti arde calorii fara a face sport?

Publicat pe 22 oct. 2012 at 3:19pm

Cand vine vorba de pierdere in greutate, suntem mereu in cautarea unor modalitati de a arde cat mai multe calorii.

Exercitiile cardio, antrenamentul de forta si dieta sunt adesea cele mai bune metode de a arde calorii si a pierde in greutate, dar ceea ce poate nu stiti este ca organismul are moduri secrete de ardere a caloriilor. Mai jos, veti afla mai multe despre aceste arme secrete pentru a scapa de kilogramele in plus.

1. Arderea caloriilor – Termogeneza

Termogeneza este un proces metabolic care se bazeaza pe activitatea spontana….

Sindromul metabolic

Publicat pe 22 oct. 2012 at 3:13pm

Sindromul metabolic (de asemenea, cunoscut sub numele de sindromul metabolic X) este o grupare de factori de risc cardiac care rezulta din rezistenta la insulina (atunci cand tesuturile organismului nu raspund in mod normal la insulina). O persoana cu sindrom metabolic are un risc foarte crescut de boli cardiovasculare.

Sindromul metabolic – Factori de risc

Factorii de risc includ: rezistenta la insulina, obezitatea (obezitate abdominala in special), hipertensiunea arteriala, tulburari in coagularea sangelui si anomalii ale lipidelor. Concret, esti diagnosticat cu acest sindrom daca ai:

Valori crescute ale circumferintei taliei; Tensiune…

Vitamina A in corpul uman

Publicat pe 22 oct. 2012 at 3:06pm
VITAMINA A SI ROLUL EI IN SANATATEA ORGANISMULUI UMAN

Neglijarea rolului vitaminelor pentru buna functionare a organismului este o greseala grava. Nutritia vitaminica trebuie sa o intelegem ca pe o parte integranta a factorilor care determina starea noastra de sanatate.

Pe parcursul vietii, vitaminele sunt printre cele mai importante nevoi ale sanatatii fizice si psihice, dezvoltarii, intretinerii  organismului nostru. Buna functionare a organelor interne, mentinerea in echilibru a sistemelor de care depinde omul si dezvoltarea copiilor depind de vitamine.

VITAMINA A – vitamina liposolubila

Vitamina A se gaseste in cantitati mari…

Prim ajutor – Atac cardiac

Publicat pe 22 oct. 2012 at 11:26am
Se intervine rapid!

Este bine sa stii ce trebuie sa faci in cazul unui atac cardiac. Intr-un asemenea moment, rapiditatea poate salva o viata. Atacul se manifesta printr-o durere foarte intensa in piept si la spate. Va trebui sa culci pe spate persoana afectata si, pentru a favoriza circulatia sangelui, care trebuie sa ajunga la inima, va trebui sa desfaci orice haina care strange.

Respiratie gura la gura

Daca vezi ca nu respira, va trebui sa-i faci respiratie gura la gura, adica sa blochezi narile persoanei careia ii  acorzi primul ajutor si sa-i sufli aer in interiorul gurii pana cand vezi ca…