Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie, 2012

Hipotiroidismul – afectiune a glandei tiroide

Publicat pe 28 sept. 2012 at 3:17pm
Hipotiroidismul este o afectiune endocrinologica care se caracterizeaza prin insuficienta productie de hormoni tiroidieni.

Simptome Cauze Tratament

Apare in principal la femeile cu varsta de peste 50 de ani. Aceasta boala apare atunci cand glanda tiroida nu produce suficienti hormoni, ai carui rol este de a controla modul in care organismul consuma energia.

HIPOTIROIDISMUL – SIMPTOME

Aceasta boala, in stare incipienta, poate fi asimptomatica. In stare avansata, poate evolua pana la coma mixedematoasa. Simptomele hipotiroidismului sunt, in general, nespecifice: – bradipsihie, bradilalie – labilitate emotionala, iritabilitate, schimbari de dispozitie – intoleranta la frig – constipatie – hipotonie,…

Disponibilitate – pilula pentru contraceptia de urgenta

Publicat pe 28 sept. 2012 at 2:38pm

Pentru eficacitatea contraceptiei de urgenta si pentru prevenirea sarcinilor nedorite, este important ca toate femeile sa cunoasca optiunile pe care le au si modul in care pot obtine acest tip de contraceptie.

Multe dintre femei presupun ca este prea tarziu pentru a aplica vreo forma de contraceptie dupa contactul sexual, desi contraceptia de urgenta poate fi eficienta pana la 72 de ore de la contactul sexual neprotejat.

Contraceptie de urgenta – FARMACIILE

In unele tari, contraceptivele sunt vandute la farmacie, fara a fi nevoie sa se prezinte o reteta. Principalul avantaj al acestei reglementari este faptul ca…

Tratamentul Insuficientei Hepatice Cronice

Publicat pe 27 sept. 2012 at 3:55pm

Tratamentul insuficientei hepatice cronice. Desi vindecarea bolii (ciroza) care duce la instalarea insuficientei hepatice cronice nu este posibila, deseori se pot institui masuri simple de tratament care amelioreaza simptomatologia bolii. La unii pacienti care continua sa se deterioreze, in ciuda acestor masuri, transplantul de ficat poate oferi o sansa.

Tratamentul Insuficientei Hepatice Cronice – Tratamentul retentiei de lichid

Ascita si edemele sunt tratate, in general, prin restrictia cantitatii de sodiu (sare) din regimul alimentar si cu medicamente ce favorizeaza eliminarea unor cantitati mari de urina (diuretice).

Daca aceste masuri nu dau rezultate, ceea…

Prognostic acondroplazie

Publicat pe 26 sept. 2012 at 4:37pm

Acondroplazia este o boala genetica ce produce un defect de crestere osoasa, care determina o statura anormal de mica.

Persoanele afectate de acondroplazie au nevoie de ingrijiri medicale destul de numeroase, din partea a diversi specialist, pentru combaterea complicatiilor bolii.

Acondroplazia – Profilaxie

Prevenirea aparitiei acondroplaziei se bazeaza pe testele de screening genetic. Persoanelor cu acondroplazie ce doresc sa isi intemeieze o familie li se recomanda efectuarea de teste genetice si consultarea unui specialist genetician, pentru consiliere genetica. Aceste demersuri asigura persoanele interesate cu informatii utile, care sa le permita sa ia decizii in cunostinta de cauza.

Ibuprofen 200 mg, comprimate filmate

Publicat pe 26 sept. 2012 at 3:57pm
IBUPROFEN:

Forma de prezentare Compozitie Indicatii Contraindicatii Mod de administrare Reactii adverse Sarcina si alaptarea

IBUPROFEN – Forma de prezentare

Comprimate filmate de culoare roz, inscriptionate pe o parte. Cutie cu doua blistere Al/PVC a cate 10 comprimate filmate de Ibuprofen, 200 mg.

IBUPROFEN – Compozitie

Un comprimat contine Ibuprofen 200 mg. Excipienti q.s.

IBUPROFEN – Indicatii

Ibuprofen este un derivat al acidului fenilacetic si actioneaza ca antiinflamator, analgezic si antipiretic cu eficacitate asemanatoare acidului acetilsalicilic. Se utilizeaza in artropatii inflamatorii cronice – artrita reumatoida, spondilartrita anchilozanta, artrita psoriazica; stari inflamatorii severe in ORL, stomatologie, patologie respiratorie, in ginecologie, in…