Infometarea in timpul unei cure de slabire0 Comments

Publicat in:
Etichete: corp, cura de slabit, dieta, metabolism, restrictie calorica

Desi multe doamne si domnisoare recurg la metoda infometarii, atunci cand vor sa piarda din kilograme, nutritionistii sustin ca aceasta cale de a slabi poate aduce multe probleme corpului si poate pune in pericol sanatatea.

Specialistii afirma ca o eroare des intalnita in timpul unor diete este infometarea. Daca ajungi sa te infometezi, poti sa cazi intr-o mare capcana si asta ar trebui evitata cu orice pret.

Infometarea in dieta

Infometarea in dieta

Nutritionistii afirma ca organismul nostru este adaptat sa reactioneze prompt la infometare, unul dintre mecanismele umane pentru supravietuire. In cazul in care ii vom da semnalul corpului ca exista un deficit de hrana, acesta va face tot posibilul sa se protejeze pentru a-si mentine resursele.

Conform expertilor, curele de slabit care au o restrictie calorica mare produc rezultate bune la inceput, dar apoi in corp se declanseaza mai multe mecanisme de protectie, care blocheaza scaderea in greutate.

In cadrul unei astfel de diete, metabolismul se poate reduce cu circa 20-30%

De asemenea, trebuie spus ca dietele cu restrictie calorica mare pot sa incetineasca rata metabolismului. Imediat dupa ce ati pierdut cateva kilograme, corpul se poate confrunta cu un deficit energetic sever, care are rolul de a diminua metabolismul cu 20-30%.

Specialistii sustin ca acesta reprezinta motivul din cauza caruia dupa o dieta, pacientii ajung sa manance foarte putin si cu toate acestea, sa nu scada in greutate.

Curele de slabire care au restrictie calorica mare favorizeaza proasta functionare a unor organe. In acest fel, unele femei au parte de cateva efecte secundare la nivel hormonal.

Acest tip de diete pot sa determine diminuarea semnificativa a masei musculare. Corpul ajunge in situatia de a isi consuma propriile structuri proteice pentru a fi folosite in procesul gluconeogenezei, adica productia de glucoza din alte straturi, cum ar fi proteinele.

Daca se va efectua o analiza a compozitiei corporale se va putea observa ca o mare parte a kilogramelor pierdute este data de masa musculara.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Infometarea in timpul unei cure de slabire

Lasă un răspuns