Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 24, 2012

Nasterea – bagajul bebelusului

Publicat pe 24 oct. 2012 at 5:41pm
Bagajul pentru maternitate – bagajul bebelusului

Bagajul bebelusului poate fi adus la cateva ore dupa nastere sau poate face parte din bagajul mamei pentru travaliu.

Iata, in continuare, care este componenta acestuia:

scutece de unica folosinta pentru nou nascuti. Acestea se schimba la 3 ore. Este bine ca initial sa aduceti 10 bucati si sa suplimentati zilnic rezerva bebelusului. La dvs este bine sa aveti 30 de scutece; crema pentru fundulet; crema de corp speciala pentru nou-nascuti; sapun lichid special pentru nou-nascuti; Baneocin pudra pentru buric; ser fiziologic si comprese sterile.

In…

Infectiile sistemice

Publicat pe 24 oct. 2012 at 3:02pm

O parte dintre microorganisme intra in circulate si se raspandesc rapid  in intreg corpul uman. Semnele obisnuite ale unei infectii sistemice sunt febra sau eruptia.

In unele cazuri, organismele infectante sau toxinele pe care ele le produc intra in circulatie si se raspandesc rapid in intreg corpul.

Acest tip de infectie se numeste infectie sistemica si se manifesta prin anumite simptome caracteristice, cum ar fi febra sau eruptia.

FEBRA si Infectiile sistemice

Febra apare atunci cand celulele sistemului imunitar al organismului sunt distruse de catre agentii patogeni, determinand eliberarea de substante numite citotoxine. Acestea afecteaza functia de „termostat”…