Cum poti sa renunti la cafeaua de dimineata?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cafea, ceai rooibos, dependenta, dimineata, dureri musculare, energie, vitamina b

Cafeaua reprezinta o constanta in viata multora dintre noi, insa nu aduce numai lucruri bune, ci si probleme. Daca nu poti sa te trezesti dimineata fara sa bei o ceasca de cafea, faci parte dintre cei care sunt dependenti de cafea.

Expertii sustin ca excesele, indiferent de natura lor, nu fac bine nimanui si asa stau lucrurile si in cazul cafelei. Daca este consumata in cantitati mari, cafeaua devine nociva pentru organism.

Dependenta de cafea

Dependenta de cafea27

Datele statistice arata faptul ca tot mai multi romani beau cafea. De exemplu, o cercetare realizata in urma cu cativa ani de ISRA Center arata ca 91% din populatia urbana a Romaniei obisnuiesc sa consume cafea.

Simptome ale excesului de cafea

Daca ai ajuns in situatia sa ai parte de simptome precum iritabilitate, anxietate, tremor, nervozitate, insomnii, cefalee, tulburari de ritm cardiac. Medicii spun ca acestea indica excesul de cafea in corpul tau, respectiv peste 400 mg de cafeina, iar acesta poate duce la intoxicatie cofeinica.

Expertii citati de Agerpres spun ca in primele 12-24 de ore de la momentul renuntarii la cafeina, poti sa ai parte de simptome precum dureri de cap, o stare de oboseala si somnolenta, depresie si iritabilitate, dificultati in concentrare sau de simptome asemanatoare gripei cum ar fi voma, greata, dureri musculare.

Cum scap de dependenta de cafea

Pentru a putea sa scapi de dependenta de cafea, este necesar sa nu te pripesti si sa alegi o zi in care nu muncesti sau nu esti foarte ocupata si renunta la cafea. In asa fel, vei putea sta in pat si dormi o ora daca lipsa cafeinei te lasa fara energie.

In cazul in care vei simti ca nu poti renunta dintr-o data la cafea, poti incepe prin reducerea cafeinei pe parcursul mai multor zile. Specialistii spun ca in prima zi este bine sa reduci la 50% numarul de cafele, iar in a doua zi evita sa bei cafea dupa-amiaza si vei vedea ca rezultatele se vor face simtite.

Daca simti nevoia unei bauturi energizante dimineata, atunci este indicat sa consumi o cana cu ceai verde, mai ales ca aceasta are un continut scazut de cafeina si este bogat in antioxidanti.

Este necesar sa iei un supliment de vitamine B sau opteaza pentru alimentele care le contin, precum naut, spanac sau cereale integrale. Acestea iti vor asigura energia pe care o ofera si cafeina. Potrivit Agerpres, este bine sa incerci sa bei ceaiul rooibos, rosu african, deoarece acesta nu contine cafeina si te scapa de starea de oboseala si iritabilitate specifica renuntarii la consumul de cafea.

Mare atentie la sursele de cafeina, deoarece cafeaua nu este singura sursa si cafeina poate fi gasita in cantitati mari si in bauturile energizante sau ciocolata. Este bine sa incerci sa le eviti si sa cauti noi metode de a te energiza. Una dintre cele mai bune este exercitiul fizic si miscarea, in general.

Este indicat sa majorezi consumul de apa, deoarece ajuta la detoxifiere si te scapa de migrene si constipatie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum poti sa renunti la cafeaua de dimineata?

Lasă un răspuns