Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 12, 2012

Oboseala cronica – Aflati care ar putea fi cauza…

Publicat pe 12 oct. 2012 at 9:56pm
De ce ne simtim obositi?

In toata lumea se gasesc persoane care s-au plans, cel putin o data in viata, de oboseala (fizica sau psihica).

Multe persoane ajung sa se prezinte la medic pentru a fi ajutate in aceasta privinta. Oboseala este un simptom comun. Exista foarte multe cauze care induc simptomul de oboseala.

Pe langa aspectele cu care ne confruntam zilnic, medicamentele, conditia fizica, psihica, afectiva, toate acestea ne obosesc.

In general, oboseala poate fi usor si simplu tratata acasa prin odihna, somn si relaxare.

Daca simptomele nu se amelioreaza, este bine sa se consulte un medic care poate…

Exercitii Pilates – Sunt bune pentru slabire?

Publicat pe 12 oct. 2012 at 9:33pm

Da, Pilates sustine pierderea in greutate. Exercitiile Pilates sunt renumite pentru ca, pe termen lung, te ajuta sa slabesti.

Vrei sa slabesti? Vrei sa iti schimbi stilul de viata? Slabeste rapid si eficient cu ajutoul exercitiilor Pilates!

Exercitiile Pilates imbunatatesc starea mentala si fizica. Ajuta la tonifierea muschilor si la intarirea masei musculare.

Exercitiile Pilates sunt utile pentru ca:

ard calorii (depinde de tipul corpului si de efortul depus); creareaza masa musculara; remodeleaza forma corpului; imbunatatesc circulatia; cresc flexibilitatea si rezistenta la efort; Pilates promoveaza respiratie profunda si eficienta, care este esentiala pentru arderea caloriilor si regenerarea…

Tipurile de sange si infectiile urechii

Publicat pe 12 oct. 2012 at 9:23pm

Infectia urechii (infectiile urechii) este o problema medicala care apare in perioada copilariei, reprezentand aproximaiv 50% din toate cazurile pediatrice. Se estimeaza ca aproximativ trei mii de copiii vor suferi de cel putin o infectie de urechii inaintea varstei de doi ani.

Infectiile urechii – Factori de risc

Cei mai cunoscuti factori de risc in ceea ce priveste infectiile urechii sunt:

– lipsa igienei zilnice, – incalzirea cu sobe cu lemne, – fumatul mamei in timpul sarcinei sau expunerea la fumat excesiv, – alergiile la anumite alimente si – hranirea sugarului in mod artificial.

Cititi mai multe detalii legate de…

Imagini – Sistemul circulator

Publicat pe 12 oct. 2012 at 5:55pm

Sistemul circulator omenesc este structure dintr-un numar foarte mare de vase tubulare, prin care circula sangele, sange care iriga intreg organismul.

Despre cromozomi – tipuri si specificatii

Publicat pe 12 oct. 2012 at 3:01pm
Cromozomii sunt unitati genetice permanente, care isi conserva individualitatea si proprietatile structural-functionale, metoda de transmitere fiind cea de auto-aplicare de-a lungul generatiilor celulare.

Un cromozom este alcatuit dintr-o macromolecula de ADN, in constructia caruia intra mai multe gene lincate. Cromozomii au rol de pastrare si transmitere corecta a informatiei ereditare la celulele fiice, in cursul diviziunilor celulare mitotice sau meiotice.

TIPURI DE CROMOZOMI

cromozomi de tip procariot – este caracteristic bacteriilor si algelor albastre-verzi, avand o organizare relativ simpla si fiind format dintr-o macromolecula de ADN, dublu catenara, elicala circular covalent inchisa, cu o varietate de proteine

cromozomi de tip eucariot