Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie 5, 2014

Fibrele dietetice in curele de slabire

Publicat pe 05 dec. 2014 at 2:00am

Fibrele ofera foarte multe beneficii pentru sanatate, mai ales intr-o dieta de slabit. In acest articol veti gasi metode privind modalitatile cele mai bune pentru a le implementa, mai usor, in stilul vostru de viata.

Consuma mai mult fibre! Ai mai auzit propozitia asta, nu? Dar stii cat de importante sunt ele pentru sanatatea ta? Aceste fibre dietetice – gasite, in principal, in fructe, legume, cereale integrale si leguminoase – sunt cunoscute, cel mai probabil, datorita abilitatii lor de a preveni si a ameliora constipatia. Dar alimentele care contin fibre pot oferi, de asemenea, si anumie beneficii pentru sanatate, cum ar fi mentinerea unei greutati adecvate si scaderea riscului de…

Mergi la stomatolog? Ai grija si fereste-te de boli!

Publicat pe 05 dec. 2014 at 1:05am

Medicul dentist este cel care ne intretine sanatatea danturii noastre, care este atat de importanta in viata de zi cu zi. Daca nu avem dantura in stare buna, nu putem vorbi corect, nu putem zambi, iar durerile ne pot distrage atentia de la activitatile importante ale zilei.

Totusi, trebuie sa tineti cont de faptul ca in clipa cand alegeti sa va deplasati la cabinetul medicul stomatolog, trebuie sa fiti atent si la o eventuala contaminare cu germenii unor afectiuni precum hepatita B sau C, HIV, TBC si alte boli grave.

Stomatologul Taner Chemal de la Universitatea…

Nu consuma apa la masa de pranz! Iata de ce!

Publicat pe 05 dec. 2014 at 1:03am

Expertii in nutritie spun ca in cazul in care ai facut un obicei in a consuma apa sau diverse lichide in timp ce servesti masa de pranz sau cina, trebuie sa tii cont de faptul ca acest aspect iti poate face multe probleme de sanatate. Apa poate sa dilueze sucul gastric din stomac. Acesta are rolul de a asigura digestia alimentelor si de a distruge agentii de tip infectios din corpul uman.

Daca vei bea lichide, acizii sunt diluati, asa ca ei nu mai pot functiona…

Relatia buna cu vecinii tai te tine departe de bolile de inima!

Publicat pe 05 dec. 2014 at 1:01am

Conform datelor unei cercetari recente, relatiile cordiale cu vecinii pot sa diminueze in mod semnificativ riscurile aparitiei afectiunilor de tip cardiovascular.

Medicii recomanda sa limitati riscurile asociate bolilor cardiovasculare prin schimbarea stilului de viata, prin efectuarea unor ore de alergare sau a unor plimbari prin parc sau o alimentatie echilibrata, cu mai putin alcool.

O cercetare realizata in SUA de expertii de la Universitatea Michigan a aratat faptul ca relatiile bune cu vecinii sunt la fel de eficiente ca si oprirea fumatului si…

Permalink  |  Tagged with: , , , , , , ,