Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie 14, 2014

Cum ne putem feri de durerile de cap care apar dimineata

Publicat pe 14 dec. 2014 at 1:05am

Medicii ne anunta ca durerile de cap apar cu o frecventa mai mare in cursul diminetii, deoarece atunci apar pusee de hipertensiune si dezechilibre hormonale.

Cei care sufera de apnee sau de intrerupere temporara a respiratiei in timpul somnului au in mod frecvent dureri de cap in cursul diminetii.

Chiar daca cineva are sau nu probleme cu presiunea sanguina, in timpul diminetii tensiunea arteriala atinge cel mai inalt nivel. Medicii sustin ca din cauza cresterii tensiunii arteriale, durerea se localizeaza la nivelul cefei.

Evitati sa va ridicati brusc din pat!

Pentru a…

Dieta de Craciun

Publicat pe 14 dec. 2014 at 1:03am

Iti este frica sa nu iei in greutate datorita meselor copioase de Craciun? Iti oferim solutia de a-ti mentine greutatea si chiar de a slabi in acesta perioada cand toata lumea pune multe kg nedorite.

Dieta de Craciun: Micul Dejun – la ora 08.00 O felie de toba sau leber (50 de grame) sau salata boeuf Iaurt degresat (200 de grame) Rosie, castravete O felie de paine de secara Cafea Dieta de Craciun: Gustare – la ora 10.00 Mere sau kiwi sau mandarine sau grapefruit (250 de grame) sau O felie de cozonac sau de tort (100 de grame) Dieta de…

Cum ne ferim de steatoza hepatica?

Publicat pe 14 dec. 2014 at 1:01am

Medicii vorbesc despre faptul ca asa-numitul „ficat gras” apare cel mai des in urma unui consum de bauturi alcoolice exagerat sau din cauza obezitatii si a disfunctiilor endocrine.

Steatoza hepatica sau „ficatul gras” in termeni medicali apare in momentul in care in compozitia ficatului se regaseste 5-10% grasime.

Steatoza – factor de risc

Afectiunile in care steatoza este asociata din stadiile incipiente si constituie factor de risc sunt:

dislipidemiile sau cresteri ale nivelului colesterolului si trigliceridelor, bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, obezitatea si hepatitele cronice virale. Bolnavul trebuie sa nu scada brusc in greutate

Trebuie spus…