Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie 9, 2014

Afectiuni cauzate de diabetul zaharat de tip 2

Publicat pe 09 dec. 2014 at 1:05am

Diabetul este o afectiune care poate sa determine si riscul unor alte probleme de sanatate. Cei care sufera de diabet zaharat de tip 2 au o rata mai mare de deces decat cei care nu sufera de aceasta boala, indiferent de varsta, sex sau prezenta altor conditii.

De exemplu, afectiunile de tip cardiac si accidentele vasculare cerebrale reprezinta cele mai importante cauze de deces intalnite la cei diagnosticati cu diabet zaharat de tip 2.

Expertii sunt de parere ca in cazul afectiunilor cardiovasculare si ale venelor, diabetul poate sa majoreze riscul declansarii a…

Indulcitorii artificiali intr-o cura de slabire

Publicat pe 09 dec. 2014 at 1:03am

Fie ca scopul tau este de a scadea numarul de calorii pe care le consumi, cu ajutorul unei diete de slabit, sau ca doresti sa mananci mai sanatos, exista o sumedenie de inlocuitori pentru zahar. A intelege aspectele pozitive si negative ale acestui lucru reprezinta primul pas in a face alegerea corecta.

Daca doresti sa scazi cantitatea de zahar si calorii consumate in dieta de slabit pe care o urmezi, ai putea sa te gandesti sa inlocuiesti zaharul cu indulcitori artificiali sau alti substituenti. Fii sigura de un lucru:…

Noutati in depistarea afectiunilor genetice rare

Publicat pe 09 dec. 2014 at 1:01am

Fotografiile digitale ii vor ajuta pe medicii din lumea intreaga sa poata diagnostica cat mai rapid afectiunile genetice rare, care sunt extrem de nocive in cazul copiilor.

Potrivit BBC, care citeaza The Telegraph, oamenii de stiinta englezi au creat un soft de recunoastere faciala care poate descoperi persoanele nascute cu afectiuni precum sindromul Down, asa incat acestea sa poata fi tratate preventiv cat mai devreme.

Acest soft a fost creat in laboratoarele Universitatilor Edinburgh si Oxford din Marea Britanie si utilizeaza inteligenta artificiala ca sa gaseasca date despre chipul unui om, adult sau…