Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie 13, 2014

Hipersomnia – Simptome, cauze, tratament

Publicat pe 13 dec. 2014 at 1:05am

Majoritatea oamenilor dorm in medie intre 6 si 8 ore pe noapte si nu au probleme cu somnul. Exista insa si persoane care ar dormi aproape toata ziua si sunt mai tot timpul obosite si prezinta o stare de somnolenta.

Hipersomnia se traduce de fapt printr-o stare de somnolenta excesiva. Cei care sufera de aceasta afectiune pur si simplu au dificultati de a se mentine treji in timpul zilei.

Indivizii care au hipersomnie pot adormi in orice moment, sunt obositi tot timpul si prezinta mari probleme de concentrare. Datele statistice arata faptul ca circa 4 din 10 oameni se…

Dieta pentru cei care prefera branza si pestele

Publicat pe 13 dec. 2014 at 1:03am

Pentru ca aceasta dieta de slabit sa dea rezultatele asteptate, va sfatuim sa o mentineti pana ajungeti la greutatea dorita. Sa vedem despre ce este vorba…

Diete de slabit: Micul Dejun – la ora 07.00 – 08.00 3 felii de muschi file sau sunca de pui (50 de grame) sau un ou fiert, tare O felie de branza mozzarella sau cas (50 de grame) Rosie, castravete O felie de paine de secara Cafea Diete de slabit: Gustare – la ora 10.00 Mere sau kiwi sau mandarine sau grapefruit sau pepene sau struguri sau…

Cum se trateaza problemele de auz indiferent de varsta?

Publicat pe 13 dec. 2014 at 1:01am

Numarul romanilor care au probleme cu auzul este tot mai mare. In acest moment, Asociatia Surzilor are inscrisi peste 30.000 de adulti cu deficienta auditiva profunda.

Medicii sustin ca tulburarile de auz se pot intalni la orice persoana, indiferent de varsta, iar pierderea auditiva are consecinte variate, in functie de varsta. Expertii sustin ca in surditatile congenitale, afectarea auzului este prezenta de la nastere, insa mai exista si probleme dobandite in timpul primelor luni de viata, surditati rezultate in urma unui accident sau a unor boli virale.

Pierderea auditiva este una din problemele…