Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie 20, 2014

Top mituri despre sanatatea dentara

Publicat pe 20 dec. 2014 at 1:05am

Multi oameni au probleme cu dantura din cauza alimentelor pe care le consuma. De pilda, zaharul prezent in prajituri sau in dulciuri face probleme serioase danturii. Expertii au incercat sa afle raspunsul la cateva intrebari si au incercat sa demonteze cateva mituri despre sanatatea dentara.

Copiii au o dantura defectuoasa

De exemplu, se spune ca micutii au parte de o dantura defectuoasa. Acest aspect este unul adevarat, dar pe zi ce trece lucrurile se imbunatatesc. Cercetarile arata faptul ca 6 din 10 copii se duc in prima zi de scoala fara nicio carie.

Dintii…

Dieta Zone sau cum sa slabesti rapid si sigur

Publicat pe 20 dec. 2014 at 1:03am

Una dintre cele mai utilizate diete la nivel global este cea denumita Dieta Zone. Aceasta cura de slabit a fost creata de dr. Barry Sears si se bazeaza pe cat mai putini carbohidrati prezenti in alimentatie.

Nutritionistul spune ca daca vom pastra anumite proportii intre principalele grupe de nutrienti: 40% carbohidrati, 30% proteine si 30% grasimi, aceasta cura va ofera posibilitatea de a slabi, precum si de a fi mai sanatosi. Corpul uman are mare nevoie de foarte multa energie, iar carbohidratii reprezinta principala sursa, insa mare atentie la…

Cum se manifesta leucemia mieloida cronica?

Publicat pe 20 dec. 2014 at 1:01am

Leucemia mieloida cronica sau LMC reprezinta un tip de cancer al globulelor albe din sange si maduva osoasa. Potrivit BBC, expertii spun ca in cadrul diviziunii celulare, o parte din ADN –ul cromozomului 9 este transferat la cromozomul 22, schimbare cunoscuta sub denumirea de „cromozomul Philadelphia”.

Aceasta anomalie este semnalata de corpul uman prin mai multe celule stem care se dezvolta intr-un tip de globule albe numite granulocitare, care impiedica dezvoltarea globulelor albe sanatoase, celulelor rosii si trombocitelor.

Forme ale leucemiei mieloide cronice

Acest tip de leucemie se…