Imbunatatirea circulatiei sanguine0 Comments

Publicat in:
Etichete: aritmii, boli cardiace, ceai, flori, planta, sange, saschiu, terapie, tulpina

Saschiul reprezinta planta erbacee care face parte din familia apocinaceelor. Tulpina saschiului poate sa ajunga si pana la un metru lungime. Frunzele sunt lucioase si au forma de elipsa, iar florile sale infloresc in lunile martie si aprilie.

Florile de saschiu au culoarea albastru, violet sau rosu, iar planta creste in paduri, pe liziere si in tufarisuri. Aceasta planta este foarte frumoasa si se cultiva mai ales in scopuri decorative.

Circulatia sanguina

Circulatia sanguina

Potrivit specialistilor naturissti, in scopuri terapeutice frunzele de saschiu au importanta medicinala, insa si alte parti ale plantei, din care se pot prepara decoct, vin medicinal si infuzie.

Ce contine?

Saschiul contine o substanta specifica, vincamina, acizi, hidrati de carbon, saruri minerale, vincosida, pectina. Aceasta planta detine proprietati sedative si antispastice, fiind un bun relaxant, vasodilatator si depurativ.

Saschiul isi aduce contributia la descongestionarea tesuturilor, iar daca aveti probleme cardiace trebuie sa stiti ca preparatele de saschiu se utilizeaza, cu precadere, in tratarea unor afectiuni ale inimii.

Planta cu efect vasodilatator

In plus, saschiul se utilizeaza pentru ameliorarea circulatiei sangelui, impotriva arterosclerozei si hipertensiunii. Expertii afirma ca aceasta planta are un rol vasodilatator, vasoregulator, tonic si favorizeaza oxigenarea creierului uman.

In vechime, planta era considerata ca avand proprietati magice, fiind folosita pentru cefaleele sau ameteli de catre vracii din Evul Mediu in Europa.

Potrivit expertilor in fitoterapie, ca urmare a compusului numit vincamina, saschiul este folosit si in industria farmaceutica in scopul prepararii unor medicamente.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Imbunatatirea circulatiei sanguine

Lasă un răspuns