Scutec – Sfaturi pentru schimbarea corecta si in siguranta a scutecului copilului dvs.0 Comments

Publicat in:
Etichete: cum se schimba scutecul, cum se schimba un scutec, schimb scutec, schimbare scutec, schimbare scutece, scutec, scutece

Scutec – Sfaturi pentru schimbarea corecta si in siguranta a scutecului copilului Dvs.

Scutec

Scutec

Momentul oportun pentru schimbarea unui scutec este atunci cand cel folosit este plin, inainte de fiecare masa, daca bebelusul a facut „treaba mare”. Pentru aceasta, pregatiti-va sa aveti la indemana cele intrebuincioase (scutec curat, servetele umede sau carpa umeda, unguent) si aveti grija ca temperatura din camera sa fie buna, fara curenti de aer.

Se desface scutecul folosit si se arunca in apropiere, astfel incat sa nu lasati copilul singur pe masa de infasat, nesupravegheat, pentru o perioada mai lunga. Stergeti bebelusul bine cu un servetel umed sau cu o carpa umezita in apa calduta. Indepartati toate murdariile, intotdeauna dinspre fata spre spate, astfel incat sa nu trecem bacterii din zona anusului sper organele genitale. Nu uitati de pliurile pielii, unde se aduna murdaria.

In cazul in care bebe a umplut scutecul cu „dovezi solide”, este indicat sa il spalati la chiuveta. Important este ca si in baie / bucatarie sa aveti aceeasi temperatura. Se aseaza bebelusul cu burtica pe antebratul Dvs., cu capul catre plica cotului stang (daca sunteti draptace) si organele genitale in palma. Capul copilului se va apleca usor pe antebratul Dvs. Spalati-l cu mana dreapata la fund, insa aveti mare grija cu temperatura apei! Aduceti copilul inapoi pe masa de infasat, pe spate.

Dupa aceasta procedura, folositi in zona genito-anala o crema pentru a diminua riscul aparitiei eritemului fesier (Cutaden, Bepanthen, crema de galbenele, crema de tataneasa, Sucrem s.a.).

Luati scutecul curat, il deschideti si il asezati sub copil, cu benzile adezive de-o parte si de alta a taliei. Partea anterioara a scutecului se ridica intre picioare. Desprindeti elasticele laterale si aduceti benzile adezive peste partea anterioara, fara a-l strange. Daca copilul este baietel, nu uitati sa-i asezati penisul in jos, astfel incat se vor evita scurgerile din scutec, cat si infectiile urinare.

In cazul in care aceasta procedura ii provoaca neliniste puiului Dvs., incercati un masaj inainte si continuati cu joaca dupa ce este curat si uscat.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Scutec – Sfaturi pentru schimbarea corecta si in siguranta a scutecului copilului dvs.

Lasă un răspuns