De ce ar trebui sa consumam mai mult iaurt?0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii iaurt, beneficiile iaurtului, boli, consum, dieta, iaurt, iaurt degresat, obezitate, proprietati, zilnic

In tara noastra, tot mai multe persoane se confrunta cu probleme de sanatate provocate sau favorizate de alimentatia nesanatoasa. Bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, obezitatea, tulburarile digestive, osteoporoza, anemia sunt numai cateva din afectiunile care sunt asociate si cu alimentatia excesiva, de proasta calitate sau insuficienta.

Beneficii iaurt

Beneficii iaurt

In fata acestei situatii alarmante, medicii recomanda populatiei adoptarea unui stil de viata sanatos, cu activitate fizica zilnica si cu o dieta echilibrata care sa cuprinda legume, fructe, lactate si alimente ce contin grasimi nesaturate, evitand orice exces caloric.

Un aliment care, potrivit expertilor, contribuie la buna functionare a organismului este iaurtul. Nutritionistii sustin ca beneficiile iaurtului se datoreaza continutului de nutrienti importanti pentru sanatate, precum proteinele complete, calciul, potasiul, fosforul, zincul, bacteriile lactice vii si vitaminele.

Specialistii considera ca laptele si iaurtul se plaseaza pe locul doi in ierarhia alimentelor dense in nutrienti benefici pentru sanatate, dupa fructe si legume. In plus, consumul de iaurt poate imbunatati aspecte importante de sanatate si contribuie la asigurarea unei alimentatii echilibrate, in toate etapele vietii.

Pentru toate acestea, iaurtul este un aliment esential, ce trebuie consumat in fiecare zi si la orice varsta.

Iartul pentru densitatea osoasa

Expertii sustin ca iaurtul reprezinta un aliat important in mentinerea densitatii osoase. Conform unor studii, in tara noastra se inregistreaza un aport insuficient de calciu, fata de doza zilnica recomandata de 800mg/zi, fapt ce determina prevalenta crescuta a osteoporozei si fracturilor osteoporotice.

Combate deficitul de calciu

Pentru a compensa deficitul de calciu, specialistii nutritionisti recomanda un pahar de iaurt zilnic. Mai mult, consumul zilnic de iaurt, combinat cu exercitiul fizic zilnic si o alimentatie echilibrata ajuta la mentinerea unei bune densitati osoase de-a lungul vietii.

Iaurtul combate tendinta spre obezitate

Una dintre marile probleme de sanatate ale lumii contemporane este reprezentata de obezitate.

Nutritionistii afirma ca iaurtul poate fi asociat si cu pierderea in greutate, mai ales in zona abdomenului, locul unde se acumuleaza cea mai mare parte din tesutul adipos.

De aceea, specialistii recomanda consumul de lactate degresate sau cu putina grasime, ca parte a unei diete controlate din punct de vedere caloric. Iaurturile cu un continut redus de grasimi sau fara grasimi permit integrarea acestora in dieta adaptata nevoilor nutritionale la orice varsta si in orice patologie, cu exceptia alergiilor la proteinele din lapte.

Echilibreaza flora intestinala

Daca veti consuma in fiecare zi lactate acest demers va va aduce echilibrul florei intestinale, care, la randul ei, asigura buna functionare a sistemului digestiv.

Imbunatateste digestia lactozei

In plus, trebuie spus ca folosirea zilnica a iaurtului in alimentatie inseamna imbunatatirea digestiei lactozei, in cazul persoanelor cu toleranta redusa la lactoza, reducerea generarii de substante cu potential toxic in procesul de digestie, imbunatatirea tranzitului intestinal, diminuarea incidentei si severitatii episoadelor de diaree, inclusiv dupa tratamente cu antiobiotice.

Iaurtul – Adjuvant in tratarea unor afectiuni

Nu in ultimul rand, iaurtul este un adjuvant in tratarea unor afectiuni precum bolile inflamatorii intestinale sau sindromul de colon iritabil.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

De ce ar trebui sa consumam mai mult iaurt?

Lasă un răspuns