Descoperire: Implant care se topeste in organism0 Comments

Publicat in:
Etichete: cercetare, corp, descoperire, dispozitive medicale, implant, organism, topeste, topire

Multi pacienti au adesea nevoie de diverse dispozitive care sa le fie implantate in scopul diagnosticarii sau tratarii unor afectiuni.

Aceasta tehnologie da posibilitatea ca acestea sa nu mai fie scoase din corpul uman, putand disparea definitiv in interiorul organismului.

Implant care se topeste

Implant care se topeste

Multe dispozitive au revolutionat medicina, insa acestea trebuie scoase ulterior din corpul pacientilor care beneficiaza de ele, provocand uneori complicatii.

Noua tehnologie aparuta in domeniu permite ca aceste dispozitive sa se topeasca in organismul uman.

Cel care a studiat aceasta posibilitate este cercetatorul John Rogers, el prezentand ultimele sale descoperiri la un congres de profil tinut recent in Chicago, SUA.

John Rogers sustine ca ideea sa poate fi pusa in practica deoarece nu e nevoie ca unele circuite integrate in implanturile de acest fel sa functioneze pentru totdeauna.

Expertii au inceput sa creeze circuite integrate facute din materiale biodegradabile. Circuitele unor asemenea dispozitive sunt facute din straturi foarte subtiri (1 mm) ale unor materiale biodegradabile.

Potrivit cercetatorilor, grosimea lor este, de fapt, de 20 de nanometri. Rogers si echipa sa folosesc, printre altele, materiale precum magneziul, zincul si tungstenul pentru a crea dispozitivele viitorului.

Aceste dispozitive sunt solubile in apa si nu fac rau corpului.

Ca straturi izolante se folosesc diferiti polimeri bazati pe materiale biologice, precum si celuloza si hartia de orez. Folosirea lor permite controlul perioadei in care dispozitivul se topeste in organismul uman. Expertii spera ca noua tehnologie sa fie folosita in maxim 10 ani.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Descoperire: Implant care se topeste in organism

Lasă un răspuns