O noua metoda de combatere a cancerului0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer, combatere, companii, experti, firma, metoda, nuclear, studiu

Printre tratamentele care incearca sa combata cancerul se afla si cel propus de medicina nucleara. De pilda, un tratament pentru un bolnav de cancer dureaza o singura zi si necesita doar patru nanograme de plumb 212. Aceasta arma, folosita pentru combaterea efectelor nocive ale cancerului si care nu a fost utilizata niciodata pana acum, este izotopul de plumb 212 (Pb 212), care se extrage din thoriu.

Nou tratament cancer

Nou tratament cancer

Expertii spun ca ambele sunt elemente chimice asa de rare, astfel incat numai cateva companii din industria nucleara din lume, inclusiv Franta, poseda stocuri importante din aceasta substanta.

Izotopul de plumb 212 este atat de rar, astfel incat Comisariatul pentru Energie Atomica (CEA) a decis sa pastreze thoriul dupa separarea sa de uraniu, devenit materia principala, folosita de industria nucleara pentru a produce electricitate, potrivit bbc.co.uk.

Savantii au studiat conexiunea dintre anumite afectiuni si industria nucleara, mai ales ca terapiile actuale sunt limitate impotriva tumorilor. „Indiferent ca e vorba despre cancer ovarian, gastric sau pancreatic, bolnavii asteapta o solutie”, a anuntat Patrick Bourdet, directorul Areva Med, o firma din industria nucleara, din statul american Maryland, din apropiere de Washington.

Conform sursei citate, Patrick Bourdet a declarat ca medicina nucleara, mizand pe un izotop radioactiv rar, este capabila sa distruga selectiv celulele canceroase.

In 2003, cercetaorii au extras izotopul Pb 212 pentru a efectua o serie de cercetari, stimuland compania Areva sa initieze studii preliminare atat medicale in domeniul cancerului, cat si in cel industrial.

Cancerul, tratat cu Pb 212

A fost creata o filiala medicala (Areva Med), in 2009, in Statele Unite, care continua sa se dezvolte de atunci. Astfel, in 2011, compania Areva Med a obtinut aprobarea de la Food and Drug Administration (FDA) pentru a initia un studiu clinic de faza 1 cu Pb 212 folosind radioimunoterapia, in colaborare cu cercetatorii de la Universitatea Alabama.

Potrivit savantilor de la aceasta universitate americana, primul pacient a fost tratat in 2012.

„Studiile se desfasoara de o maniera satisfacatoare”, a afirmat la momentul respectiv Patrick Bourdet, directorul Areva Med. Compania a lansat anul acesta si operatiunile de construire a unui laborator care va produce Pb 212, in premiera mondiala, la Bessines-sur-Gartempe, in regiunea franceza Limousin.

Expertii sunt de parere ca aceasta „arma” radiologica se poate ghida care combaterea celulelore canceroase, prin atasarea pe cale chimica a unui anticorp, care a fost creat in scopul recunoasterii antigenilor care se afla pe tumoare.

In acest caz, este vorba despre anumite semnale chimice specifice cancerului. „Este intr-adevar o terapie anticancer extrem de bine tintita, care permite abordarea mai multor forme de cancer, chiar si metastazate”, a precizat Patrick Bourdet.

Specialistii sunt de parere ca nu exista efecte secundare ale acestei terapii si totul merge bine pana in prezent. „Suntem increzatori si optimisti, dar trebuie sa asteptam si rezultatele stiintifice”, a mai adaugat Bourdet. In cazul in care, rezultatele cercetarilor vor fi satisfacatoare, medicamentul va fi disponibil pe piata in anul 2016.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

O noua metoda de combatere a cancerului

Lasă un răspuns