Chimionul trateaza insomnia0 Comments

Publicat in:
Etichete: ceai, chimion, flatulenta, infuzie, insomnie, pulbere, remediu, Tratament, tratament naturist

Chimionul este o planta medicinala care creste in tara noastra, dar si in zona Marii Mediterane si in tarile din Asia. Expertii sustin ca de la aceasta planta se folosesc in scop curativ fructele si semintele. Chimionul mai este cunoscuta sub denumirea de chim, chimeon, piperus sau secarica.

Insomnie - tratament

Insomnie - tratament

Potrivit expertilor in fitoterapie, aceasta planta are o actiune laxativa si este un bun calmant.

Afectiuni tratate cu chimion

Se recomanda pentru tratarea unor afectiuni precum

  • diaree,
  • probleme digestive,
  • flatulenta,
  • insomnie, dar si pentru
  • stimularea lactatiei la proaspetele mamici.

Specialistii spun ca aceasta planta se recomanda sub forma de ceai din seminte de chimion impotriva oboselii accentuate si a flatulentei.

Cum se prepara infuzia?

In cazul in care suferiti de diaree, puteti sa prajiti 2-3 lingurite de seminte de chimion si sa le macinati. Apoi, trebuie sa adaugati cate un varf de cutit de ghimbir, scortisoara si piper.

Toate acestea se amesteca intr-o cana cu iaurt si se consuma de doua ori pe zi. Pentru tratarea insomniei, presarati o lingurita de pudra de chimion pe o banana taiata in felii si mancati cate o portie in fiecare seara.

Daca aveti probleme digestive, puteti sa va fierbeti o lingurita de chimion intr-o cana de apa si sa adaugati o lingurita de suc din frunze de coriandru si putina sare. Acest amestec se va consuma timp de cateva zile, inainte de fiecare masa principala.

In cazul in care vreti sa va faceti infuzie din chimion, trebuie sa stiti ca aceasta se foloseste pentru combaterea efectelor oboselii accentuate. In acest scop, trebuie sa faceti un amestec din cate o jumatate de lingurita de chimion, coriandru, piper si linte.

Apoi, toate acestea, trebuie sa fie fierte intr-o cana cu apa si sa le consumati de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Pentru tratarea flatulentei se prepara un ceai obtinut prin amestecarea unor cantitati egale de seminte macinate de chimion, piper si ghimbir. In acest sens, va trebui sa faceti infuzie si sa consumati ceaiul cald de doua ori pe zi, cateva zile la rand.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Chimionul trateaza insomnia

Lasă un răspuns