Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 19, 2014

Vreti sa slabiti? Recomandari ale expertilor de care trebuie sa tineti cont

Publicat pe 19 ian. 2014 at 9:59am
Recomandari de slabire

Dietele stau la loc de cinste tot timpul anului in paginile publicatiilor, insa, in apropierea zilelor de vara si a vacantelor, solutiile miracol pentru a scapa de kilogramele in plus abunda. Specialistii in nutritie avertizeaza asupra pericolelor ascunse.

Nutritionistii vorbesc tot mai des despre pericolele regimurilor de slabire restrictive si aberante, care adesea sunt urmate de o revenire in forta a si mai multor kilograme.

Dietele foarte sarace in calorii functioneaza la inceput si este motivant sa vezi ca intr-o saptamana slabesti 2 kg in loc de 500 de grame. Insa, pe termen lung, organismul nu mai reactioneaza la fel: pierderea brusca in greutate o inregistreaza ca pe un…

Cum poti sa slabesti daca vei sari peste micul dejun?

Publicat pe 19 ian. 2014 at 9:58am

Oamenii de stiinta din SUA sustin ca cei care sar peste micul dejun pot slabi. Ei au facut experimente in care au comparat efectul micului dejun asupra greutatii oamenilor.

Expertii din cadrul universitatii americane Cornell sustin ca lipsa micului dejun poate fi o metoda sanatoasa de a pierde in greutate.

Carly R. Pacanowski, cercetator implicat in acest studiu, spune ca ar trebui sa ne reevaluam obiceiul care implica micul dejun in fiecare zi, daca vrem sa slabim.

Expertii in nutritie au publicat un articol in revista „Physiology and Behaviour” in care…

Alimente care previn astmul

Publicat pe 19 ian. 2014 at 5:00am

Expertii in nutritie spun ca legumele si fructele previn inflamatia pulmonara, efectul benefic fiind pus pe seama fibrelor, se arata intr-un sudiu recent.

Cercetarea efectuata pe cobai a indicat faptul ca o dieta bogata in fibre ofera protectie contra astmului.

„In ultimele decenii, incidenta astmului alergic a crescut in tarile dezvoltate, unde a si scazut consumul de alimente bogate in fibre”, a declarat dr. Benjamin Marsland, de la Universitatea din Lausanne, Elvetia.

In contextul studiului publicat in „Nature Medicine„, expertii au hranit mai multi cobai cu mancare saraca in fibre si…