Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 11, 2014

Fructele cu un continut mic de zahar si cu multe fibre

Publicat pe 11 ian. 2014 at 10:00am
Fructele bogate in fibre

Fructele bogate in fibre ar trebui sa reprezinte o parte importanta dintr-o dieta sanatoasa si echilibrata.

Expertii in nutritie spun ca multe dintre ele au si un dezavantaj, continand destul de mult zahar. Se cunoaste faptul ca organismul uman nu distinge intre zaharul natural din fructe si celalalt, procesandu-l la fel si ajungandu-se astfel la acumularea unor kilograme in plus.

Potrivit opiniei specialistilor, este foarte bine sa consumi fructe, dar si mai bine este sa le alegi pe cele care au cele mai multe fibre.

Fibrele sunt de doua feluri:

solubile si insolubile.

Primele dintre acestea…

Dietele online: un potential dezastru pentru sanatate?

Publicat pe 11 ian. 2014 at 9:58am

Evitati pestele gras, eliminati produsele lactate, folositi suplimentele alimentare, iata doar cateva dintre recomandarile pe care le primesti daca te gandesti la o dieta sanatoasa.

Totusi, exact asta ti se spune sa faci de catre expertii in diete de pe internet, daca, spun ei, vrei sa-ti imbunatatesti sanatatea.

Nu mai putin de 110.000 de site-uri iti pot oferi sfaturi despre alimentatie numai in Marea Britanie.

Multe site-uri spun ca isi fac clientii mai sanatosi si ii ajuta sa slabeasca, desi nu i-au vazut niciodata si nu au nici o calificare pentru a da astfel de recomandari.

Mai mult…

Fereste-te de cancer cu ajutorul ghimbirului

Publicat pe 11 ian. 2014 at 5:15am

Ghimbirul se cultiva in Africa, India si sudul Asiei cu preponderenta. Poate fi folosit atat la gatit, ca un condiment, dar si ca medicament natural.

Acesta este foarte cunoscut pentru proprietatile sale anticancer, iar cercetatorii sunt de parere ca poate fi considerat chiar un supliment nutritiv.

Ei sunt de parere ca un consum regulat igienizeaza sangele si tocmai de aceea ghimbirul protejeaza impotriva afectiunilor cardiovasculare.

De exemplu, in China, ghimbirul este remediul natural impotriva afectiunilor stomacale, pentru asiatici acesta fiind considerat un motor al organismului sanatos.

In cazul in care ai rau…