Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 24, 2014

Sunt bune pentru organism legumele crude sau cele gatite?

Publicat pe 24 ian. 2014 at 10:00am

Iata care sunt legumele pe care este bine sa le mananci nepreparate termic si care sunt cele pe care este bine sa le gatesti.

Expertul in nutritie Kerry Torrens, colaborator la BBC Goodfood ne spune cum sa facem cele mai bune alegeri. Este recomandat sa consumam fructe si legume crude. Principalul motiv este acela ca unele vitamine sunt sensibile la caldura.

De exemplu, se stie ca rosiile tratate termic pentru doar doua minute isi reduc cantitatea de vitamina C cu 10%. La fel si spanacul sau legumele verzi, care pierd…

Unde traiesc cei mai obezi oameni din lume?

Publicat pe 24 ian. 2014 at 9:58am

Un studiu al ONU arata ca americanii nu mai sunt pe primul loc, la nivel mondial, la rata obezitatii, ei fiind depasiti de mexicani, care au devenit cei mai grasi oameni din lume.

Cercetarea ONU sustine ca de vina pentru acest fenomen este consumul exagerat de alimente grase si bauturi carbogazoase.

Aproape jumatate din populatia Mexicului este considerata saraca, asa ca alimentatia gresita a dus la obezitate. „Parintii care apartin claselor sarace sunt obezi si isi hranesc gresit copiii. Cel mai grav lucru este ca cei mici sunt, de asemenea, programati sa devina obezi. Este o epidemie extrem de serioasa”, a mentionat Abelardo Avila de la Institutul National de Nutritie din…

Cum iti afecteaza starea de sanatate lipsa somnului

Publicat pe 24 ian. 2014 at 5:00am

Expertii sunt de parere ca noptile nedormite au efecte nefaste asupra creierului, grabind procesul de degenerescenta, potrivit unui studiu recent.

Oamenii de stiinta suedezi au gasit cel mai potrivit moment pentru a-si face cunoscute rezultatele unui studiu.

De exemplu, noptile nedormite, de care multi au parte de Revelion, influenteza intr-un mod negativ sanatatea cerebrala, informeaza Maxisciences.

In cadrul cercetarii, savantii experti in neurologie de la Universitatea din Uppsala, Suedia, au luat probe de sange mai multor tineri sanatosi.

Astfel, sangele a fost recoltat dimineata, dupa ce o parte dintre voluntari dormisera opt…