Cata nevoie avem de sampon?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cap, corp uman, nevoie, otet de mere, sampon

Exista unii oameni care nu folosesc deloc sampon si au un par deosebit de sanatos. Samponul nu este chiar atat de bun pentru parul nostru, nefiind chiar indispensabil, spun unii specialisti.

Este foarte cunoscut cazul lui Lorraine Massey, o americanca care nu s-a spalat cu sampon pe cap din anii ’80.

Sampon natural

Sampon natural

Tanara isi curata in trecut parul si capul cu ajutorul unor alte substante pe care le gasea in propria casa: praf de copt, suc de lamaie si otet de mere.

Potrivit datelor publicate de Web MD, cu toate acestea, americanca are un par sanatos si frumos. De altfel, aceasta a scris chiar si o carte in care le invata pe femei cum sa isi intretina parul fara sampon.

Expertii in dermatologie si stilistii sustin ca nu este nevoie sa ne spalam zilnic cu sampon. „Parul e o fibra. Cu cat o speli mai mult, cu atat se deterioreaza mai mult, asa ca nu este cazul sa ne spalam parul zilnic”, spune Paradi Mirmirani, medic dermatolog din California, SUA.

Potrivit sursei citate, de exemplu, spuma pe care el o produce e rezultatul folosirii sulfatilor, acestia nefiind necesari pentru a ne curata scalpul, mai spun specialistii.

Potrivit expertilor in domeniu, folosirea samponului de 3-4 ori pe saptamana este suficienta, daca cineva doreste sa il foloseasca neaparat.

Specialistii mai spun ca singura ratiune a utilizarii zilnice a samponului este mirosul pe care el il lasa in par.

Acestia sustin ca daca folosim sampon, este indicat sa alegem unul care se potriveste cu tipul nostru de par.

Potrivit sursei citate, concluzia specialistilor este ca utilizarea zilnica a samponului este chiar daunatoare parului, asa ca ar trebui sa va limitati la mai putine spalari ale podoabei capilare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cata nevoie avem de sampon?

Lasă un răspuns