Vreti sa slabiti? Recomandari ale expertilor de care trebuie sa tineti cont0 Comments

Publicat in:
Etichete: cura de slabire, dieta, greseli, pericole, riscuri, slabire

Recomandari de slabire

Dietele stau la loc de cinste tot timpul anului in paginile publicatiilor, insa, in apropierea zilelor de vara si a vacantelor, solutiile miracol pentru a scapa de kilogramele in plus abunda. Specialistii in nutritie avertizeaza asupra pericolelor ascunse.

Nutritionistii vorbesc tot mai des despre pericolele regimurilor de slabire restrictive si aberante, care adesea sunt urmate de o revenire in forta a si mai multor kilograme.

Dietele foarte sarace in calorii functioneaza la inceput si este motivant sa vezi ca intr-o saptamana slabesti 2 kg in loc de 500 de grame. Insa, pe termen lung, organismul nu mai reactioneaza la fel: pierderea brusca in greutate o inregistreaza ca pe un soc, el fiind programat genetic sa pastreze greutatea initiala.

Greseli slabire

Greseli slabire

„Tot ce se consuma apoi datorita senzatiei de foame teribila sau datorita stresului, se va depune mai mult sub forma de grasimi, masa musculara slabita de dieta, refacandu-se mai putin”, explica nutritionistul francez Jean-Michel Lecerf.

Femeile sunt in principal candidate la dietele drastice. Acestea au raportat un nfect nedorit de slabire, urmata de ingrasare, in proportie de 63%, potrivit unui sondaj realizat in Franta. In plus, 48% au asociat regimurile de slabire cu o stare psihica negativa, cu oboseala (19%), iritabilitate (14%), culpabilitate (10%), iar 70% au gasit aceste diete plictisitoare.

Care sunt cele mai frecvente greseli?

Potrivit nutritionistilor, a dori sa slabesti prea repede sau prea mult, fara a intelege cauzele care au dus la ingrasare, sau fara a cere ajutor medical, atunci cand se impune, reprezinta greseli frecvente. Fiecare persoana slabeste in ritmul si in felul sau, de aceea nu este indicata comparatia cu altii. A te concentra numai pe dieta si a uita de miscare, reprezinta o alta greseala.

Multi medici nutritionisti considera ca a slabi in mod treptat, printr-un stil de viata sanatos, reprezinta cea mai buna solutie.

Astfel, o dieta adecvata, combinata neaparat cu miscarea fizica, ar trebui sa inlocuiasca regimurile clasice : „Notiunea de solutie miracol ar trebui sa dispara, pacientii trebuie ajutati sa-si propuna obiective pe termen lung. Am trecut la stadiul de adult in nutritie”, spune medicul Pierre Azam.

Incearca sa iti mentii greutatea

Sa slabesti inteligent, printr-un stil de viata sanatos, este doar inceputul. A-ti mentine greutatea presupune continuarea miscarii fizice zilnice si supravegherea dietei. Iata cateva repere, in ceea ce priveste alimentatia:

  • trebuie sa ai un aport suficient de proteine pentru masa musculara
  • iti trebuie un corespunzator de produse lactate, pentru asigurarea calciului
  • consuma cat mai multe fibre alimentare pentru o buna digestie si pentru crearea senzatiei de satietate
  • este recomandat sa consumi periodic de peste, bogat in omega 3
  • bea apa din belsug, pentru eliminarea toxinelor
  • incearca sa limitezi alimentele procesate, a dulciurilor rafinate, a bauturilor indulcite.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Vreti sa slabiti? Recomandari ale expertilor de care trebuie sa tineti cont

Lasă un răspuns