Cum poti afla daca vei face infarct?0 Comments

Publicat in:
Etichete: aspirina, infarct, medicament, medici, pacienti

Aspirina a fost folosita de peste 50 de ani de pacientii care au probleme de inima si au facut accident vascular cerebral.

In acest moment, aspirina poate oferi indiciile care ne spun daca vom face infarct miocardic sau nu.

Simptome infarct

Simptome infarct

Un nou studiu realizat la institutul american Duke Medicine a aratat date noi despre misterele legate de acest medicament des utilizat de catre tot mai multi oameni.

Specialistii au elaborat si un test care poate detecta in activitatea genetica modul in care o persoana raspunde sau nu la tratamentul cu aspirina.

Noua metoda masoara eficienta tratamentului cu aspirina, precum si probabilitatea ca o persoana sa faca atac de cord, conform studiului aparut in revista de profil „Journal of the American College of Cardiology”.

Pacientii care au avut probleme cardiace sau accident vascular cerebral au dezvoltat o anumita rezistenta la aspirina.

Aceasta afirmatie ii apartine lui Geoffrey S. Ginsburg, coordonatorul studiului.

Specialistul spune ca pacientii au nevoie de o doza diferita de aspirina sau necesita o terapie total diferita, neexistand o metoda universala a terapiei preventive cu aspirina.

Acum, ca urmare a progresului din medicina, expertii pot acum determina riscul unor boli de inima in cazul pacientilor sau chiar riscul de a muri din aceasta cauza.

„Aproape 60 de milioane de oameni iau aspirina in mod curent pentru a-si reduce riscul de atac de cord sau moarte, insa metoda nu functioneaza pentru toti”, spune Rochelle Long, oficial american in domeniul sanatatii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum poti afla daca vei face infarct?

Lasă un răspuns