Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie 10, 2014

Dieta disociata de 3 zile

Publicat pe 10 feb. 2014 at 10:00am

Dieta disociata de 3 zile este o dieta care separa glucidele de lipide.

Principiul dietei disociate

Asta presupune ca in cadrul unei mese pot fi consumate fie proteine si glucide, fie proteine si lipide.

Varianta cea mai populara a acestei diete este regimul disociat pe zile.

Dieta disociata pe zile

Dieta disociata pe zile presupune consumarea unui singur tip de aliment pe zi.

In prima zi a dietei se poate consuma numai si numai carne fiarta, fripta sau facuta la gratar. Se pot consuma de asemenea si mezeluri usoare, precum sunca de pui sau de curcan.

In a doua zi se…

Dieta Sugar Busters

Publicat pe 10 feb. 2014 at 9:58am

Eliminarea zaharului din alimentatie este principiul de baza al acestui regim de slabit. Cei patru autori ai dietei sunt: H. Leighton Steward, dr. Morrison C. Betheea chirurg cardio-vascular, dr. Samuel Andrews medic endocrinolog si dr. Luis Balart medic gastroenterolog.

Principiile dietei Sugar Busters

Exista, evident, o explicatie stiintifica a acestei diete. Ideea principala este ca zaharul determina producerea de insulina, care stopeaza procesul de slabire. Este promovat un regim alimentar bazat pe 30% proteine, 40% grasimi si 30% glucide, pentru o perioada de cel putin doua saptamani. Numarul de calorii este astfel redus…

Legatura dintre cancer si somn

Publicat pe 10 feb. 2014 at 5:30am

Persoanele care nu reusesc sa doarma bine pot avea probleme si mai mari cu cancerul. Dezvoltarea agresiva a acestei boli poate sa apara in cazul persoanelor care au probleme cu somnul, sustin specialistii in domeniu.

Expertii sunt de parere ca persoanele care se trezesc des in timpul noptii pot avea probleme serioase cu agresivitatea unei boli precum cancerul, scrie Fox News.

Potrivit rezultatelor unui studiu aparut in revista „Cancer Research”, specialistii au facut teste de laborator pe cobai pentru a verifica o asemenea teorie.

Cobaii au fost injectati cu celule maligne, urmarindu-se evolutia bolii…

Permalink  |  Tagged with: , , , ,

Cele mai intalnite mituri despre depresie

Publicat pe 10 feb. 2014 at 5:00am

Destul de des intalnita in ultima vreme, depresia afecteaza deja milioane de oameni. De la perioade sezoniere de deprimare si pana la stari anxioase prelungite, aceasta afectiune se manifesta complex si determina simptome ce perturba atat dispozitia, cat si capacitatea functionala a individului.

Nu toate lucrurile pe care le-ai auzit insa despre depresie sunt corecte. Numita uneori si „gripa” psihiatriei, aceasta beneficiaza de unele dintre cele mai ridicole descrieri.

Iata numai cateva dintre ele…

„Persoanele deprimate se simt rau si sunt foarte singure”

Expertii spun ca depresia nu trebuie sa fie confundata cu o stare…