Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie 7, 2014

Ciocolata si miturile despre hrana zeilor

Publicat pe 07 feb. 2014 at 10:00am

Multi cred ca ciocolata ar avea efecte afrodisiace si ca produce acnee. Se mai spune ca este contraindicata celor supraponderali. Adevarat sau fals? Cu toate ca ciocolata place tuturor, ramane un aliment controversat. Iata cele mai des intalnite mituri despre ciocolata.

Numele latin pentru arborele de cacao (Theobroma cacao) inseamna „hrana zeilor”, iar mayasii si aztecii – primii care au mancat ciocolata – considerau ca boabele de cacao au puteri magice si le foloseau in ritualuri sacre.

Incepand din secolul al XVII-lea, elita europeana era familiarizata deja cu o bautura aromata si amaruie despre care credeau ca are proprietati nutritive, medicinale si afrodisiace.

Top mituri despre hidratarea pielii

Publicat pe 07 feb. 2014 at 7:58am

Cand vine vorba despre o hidratare adecvata a pielii, exista multe mituri care pot pune femeile in dificultate. Iata care sunt cateva dintre acestea:

Doar pielea uscata are nevoie de hidratare

Expertii spun ca deshidratarea pielii apare atunci cand aceasta este lipsita de uleiuri naturale. Pielea uscata este intr-adevar mai predispusa la deshidratare, dar si tenul gras poate sa duca lipsa de apa si nutrienti.

Este recomandat sa folosesti geluri de dus si creme cu proprietati nutritive, pentru a evita problemele.

Hidratarea nu poate preveni imbatranirea prematura

Pentru epiderma, apa este o adeavarata sursa de tinerete, iar cu cat…

Permalink  |  Tagged with: , , ,

Ce beneficii aduce sanatatii sexul dupa 60 de ani

Publicat pe 07 feb. 2014 at 5:10am

Varsta nu schimba tot timpul si obiceiurile sexuale ale oamenilor. Specialistii sunt de parere ca sexul poate determina numeroase beneficii sanatatii corpului dupa varsta de 60 de ani.

Exista anumite prejudecati conform carora sexul la o asemenea varsta poate cauza un infarct miocardic sau accident vascular cerebral, insa ele nu se sustin.

Numeroase cercetari au indicat ca sexul la o varsta inaintata reduce tensiunea arteriala si actioneaza benefic in mai multe privinte asupra corpului.

Un alt sudiu arata ca, dupa ce au fost monitorizate…