Unde traiesc cei mai obezi oameni din lume?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cei mai obezi oameni, clasament, obezitate, obezitatea, tari

Un studiu al ONU arata ca americanii nu mai sunt pe primul loc, la nivel mondial, la rata obezitatii, ei fiind depasiti de mexicani, care au devenit cei mai grasi oameni din lume.

Cercetarea ONU sustine ca de vina pentru acest fenomen este consumul exagerat de alimente grase si bauturi carbogazoase.

Aproape jumatate din populatia Mexicului este considerata saraca, asa ca alimentatia gresita a dus la obezitate. „Parintii care apartin claselor sarace sunt obezi si isi hranesc gresit copiii. Cel mai grav lucru este ca cei mici sunt, de asemenea, programati sa devina obezi. Este o epidemie extrem de serioasa”, a mentionat Abelardo Avila de la Institutul National de Nutritie din Mexic.

Cei mai obezi oameni din lume

Cei mai obezi oameni din lume

Aproximativ 70% dintre mexicani sunt supraponderali, in timp ce peste o treime (32,8%) dintre acestia sunt obezi.

Chiar daca au fost intrecute de Mexic, nici SUA nu sunt foarte departe de aceasta realitate alarmanata, rata obezitatii de aici fiind de 31,8%. In luna iunie, Asociatia Medicilor din America a clasificat obezitatea drept o boala.

Autoritatile din Mexic dau vina pe cresterea industrializarii agriculturii atat pentru obezitate, cat si pentru alimentatia nesanatoasa. Din cauza lipsei banilor, mexicanii stau departe de legume sau alte alimente sanatoase, consumand produse satioase de tip fast-food.

Locuitorii acestei tari beau Coca Cola ca si cum ar fi apa si mananca alimente pline de carbohidrati, de branzeturi grase sau prajite.

Anumite preparate rezervate doar pentru ocazii speciale, cum ar fi tacos sau quesadillas, au devenit obiceiuri zilnice de consum. Totodata, joburile de birou ale mexicanilor duc la din ce in ce mai mult sedentarism.

Cei mai obezi oameni din lume

Iata care este clasamentul tarilor cu cea mai mare rata a obezitatii:

  1. Mexic (32.8%)
  2. Statele Unite (31.8%)
  3. Noua Zeelanda (26.5%)
  4. Chile (25.1%)
  5. Australia (24.6%)
  6. Canada (24.2%)
  7. Marea Britanie (23%)
  8. Irlanda (23%)
  9. Luxemburg (22.1%)
  10. Finlanda (20.2%)
Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Unde traiesc cei mai obezi oameni din lume?

Lasă un răspuns