Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie, 2013

Cum ajuta cafeaua la prelungirea duratei de viata

Publicat pe 31 iul. 2013 at 5:00am

Cafeaua reprezinta un stimulent extraordinar pentru organism. Efectele ei pot fi foarte benefice pentru toti cei care au probleme cu concentrarea si cu sistemul nervos.

Un studiu stiintific recent arata ca persoanele care beau cafea prezinta un risc de sinucidere cu 50% mai mic fata de alte persoane care nu consuma aceasta bautura.

Cercetatorii de la universitatea Harvard au facut o analiza ampla a trei studii ample efectuate in SUA. Acestia au comparat riscul sinuciderii la adultii care beau intre doua si patru cesti de cafea…

Cum poti sa slabesti daca sari peste micul dejun

Publicat pe 30 iul. 2013 at 5:00am

Micul dejun – Cercetatorii americani sustin ca persoanele care sar peste micul dejun pot slabi. Acestia au facut experimente in care au comparat efectul micului dejun asupra greutatii oamenilor si au ajuns la niste concluzii interesante.

Specialistii de la universitatea americana Cornell sustin ca lipsa micului dejun poate fi o metoda sanatoasa de a pierde in greutate, scrie CBS News.

 

Expertul Carly R. Pacanowski, cercetator implicat in acest studiu, spune ca ar trebui sa ne reevaluam obiceiul care implica micul dejun in fiecare zi, in conditiile in care vrem sa…

Daca mananci multe dulciuri, organismul tau are „gena foamei”

Publicat pe 29 iul. 2013 at 12:26pm

Consumul de dulciuri – o problema genetica? Persoanele care consuma multe dulciuri pot gasi scuza chiar in zestrea lor genetica. Cercetatorii sustin ca in ADN-ul nostru exista o gena care ne face sa dorim mai multa mancare dulce si cu multa grasime.

Gena FTO exista in ADN-ul a jumatate din populatia planetei noastre, ea fiind descoperita cu doar cativa ani in urma, scrie news.com.au. Expertii stiau ca aceasta gena ii ingrasa pe oameni, insa nu cunosteau mecanismul prin care ea o face.

Un nou studiu a aratat ca gena respectiva…

Permalink  |  Tagged with: , , ,

Cum se prepara carnea ca sa nu fie cancerigena

Publicat pe 27 iul. 2013 at 5:00am

Carnea si diferitele produse din carne pe care le pregatim ar putea sa provoce o boala grava precum cancerul, daca nu sunt gatite asa cum trebuie. Expertii ne ofera cateva sfaturi pentru a nu se ajunge la acest pericol.

Atunci cand carnea este gatita la temperatura inalta, emana substante denumite amine heterociclice si hidrocarburi policiclice aromatice, scrie Fox News. Potrivit unei autoritati americane in domeniu (National Cancer Institute), acestea pot provoca inclusiv cancer.

Specialistii au constatat acest lucru in cadrul testelor de laborator, acestia nefiind siguri daca boala apare…

Diabetul – simptome, tratament

Publicat pe 25 iul. 2013 at 12:04pm
SIMPTOME

Simptomele maladiei sunt foarte caracteristice: copilul slăbeşte deşi mănâncă bine şi pofta de mâncare este normală, urinează foarte des (chiar şi noaptea), îi este adeseori sete, poate prezenta semne de deshidratare şi este, în general, obosit fără motive clare. Diagnosticul de diabet se stabileşte după analize de sânge şi de urină, prescrise de medic şi efectuate în laborator.

COMPLICAŢII

Complicaţiile diabetului sunt frecvente în forma insulino – dependentă. Ele se pot manifesta prin leziuni ale retinei (din cauza unei degradări a vaselor sangvine), ceea ce îl obligă pe tânărul diabetic să se supună cu regularitate unui examen al ochilor. Se instalează, cu regularitate, infecţii cronice (ca infecţiile urinare). Un diabet netratat…