Imunitate bebelusi – Sistemul imunitar al sugarului0 Comments

Publicat in:
Etichete: anticorpi, copii, copil, imunitate bebelusi, mama, sarcina, sistem imunitar, sistem imunitar copii, sugar

Imunitate bebelusi

Imunitate bebelus

Imunitate bebelus

Iniţial, în uter, daca vorbim despre imunitate bebelusi, fătul este protejat de boli de către sistemul imunitar al mamei. In săptămânile premergătoare naşterii, anticorpii mamei sunt transferaţi copilului, anticorpi care îl apără în primele luni de viaţă.

Fătul este protejat de anticorpii mamei în uter şi nu este expus direct majorităţii agenţilor patogeni, sau microorganismelor ce cauzează boli. Totuşi, unele infecţii ce apar la mamă, cum ar fi rubeola, pojarul german sau pojărelul, pot avea consecinţe devastatoare asupra dezvoltării fătului.

Celulele sistemului imunitar fetal sunt detectabile începând cu a şasea săptămână de sarcină, dar ele sunt imature (fără experienţă) şi nu se maturizează până nu sunt expuse proteinelor străine şi microorganismelor.

Anticorpii din corpul uman – componente ale sistemului imunitar care declanşează răspunsul împotriva infecţiei – sunt transferaţi de la mamă la făt începând cu a doua parte a perioadei de sarcină şi sunt detectabili la nou născut până în jurul vârstei de nouă luni. Dacă mama este imună la anumite infecţii, precum rujeola (pojarul) sau varicela (vărsatul de vănt), copilul este protejat în primele câteva luni de viaţă.

Sunt necesari mulţi ani pentru a ridica nivelurile de anticorpi la cele ale adultului. De aceea, copiii au niveluri scăzute de apărare împotriva multor antigeni, substanţe considerate de organism ca străine sau potenţial periculoase.

Imunitate bebelusi – anticorpi

Diferenţa dintre anticorpii copilului şi ai adultului constă în faptul că un copil mic este susceptibil la infecţie cu anumite microorganisme, cum ar fi Haemofilus influenzae tip 6 (Hib). Acesta este un tip de bacterie frecvent întâlnit în tractul respirator.
Copiilor le displac injecţiile, dar programul de imunizare împotriva bolilor cu risc mare este o cale importanţa de intărire a sistemului lor imunitar in faţa bolilor care ar putea apărea înaintea dezvoltării complete a sistemului imunitar propriu.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Imunitate bebelusi – Sistemul imunitar al sugarului

Lasă un răspuns